• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Soma'da dakika dakika son durum

Soma'da dakika dakika son durum
Dün Soma'da meydana gelen olay sonrasında Yüzlerce maden işçisi hayatını kaybetti. İşte Soma'da son durum ve detaylar. Soma'da ölen madencilerin isimleri.
İŞTE DAKİKA DAKİKA SOMA'DA YAŞANANLAR:

10:30- BAKAN YILDIZ: ÖLÜ SAYISI 205'E YÜKSELDİ


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da maden ocağında çıkan yangında ölenlerin sayısının 205'e yükseldiğini bildirdi

10:23- BAŞBAKANLIK SOMA İÇİN 3 GÜNLÜK YAS İLAN ETTİ

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 mayıs 2014 tarihinden itibaren 3 günlük milli yas ilan edildi.

MADENDEN ÇIKARILAN İSİMLER DUYURULDU

Madenden yürüyerek çıkan işçilerden bazılarının isimleri maden ocağı önünde bekleyen vatandaşlara ilan edildi.

Bu işçilerin isimleri şöyle:

"Ahmet İnanç, Süleyman İnce, Vedat Kılıç, Onur Ergün, Halil İbrahim Adak, Osman Yıldırım, Yusuf Emre Uğur, Eset Çevik, Mehmet Ali Dinçer, Zeki Özdemir, Fazlı Barış, Serdar Güney, İnan Akbulut, Tolga Söğüt, Şakir Yakut, Recep Karabulut, Veysi Yardımcı ve Cengiz Yıldırım."

ANONSLA DUYRULUYOR

Öte yandan hastanede bulunan sağlık görevlileri elindeki yaralı listelerini zaman zaman bekleyenlere anons ederek duyuruyor.

 
fft2mm4936628.jpg

09.57- SOMA'YA ADLİ TIP GÖREVLİLERİ GÖNDERİLDİ

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi görevlilerinin birçoğunun maden faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesine gönderildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, yüzlerce kişinin mahsur kaldığı ve şu ana kadar 201 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasında cesetlerin Kırkağaç’taki soğuk hava deposuna kaldırıldığı belirtildi. Otopsi için ise İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki birçok görevlinin facianın yaşandığı bölgeye gönderildiği ifade edildi.

TSK, BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), dün Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, “Dün (13 Mayıs 2014) Manisa ili Soma ilçesinde vuku bulan, milletçe hepimizin yüreğini kanatan ve acıya boğan müessif maden ocağı yangınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diler; kederli ailelerinin acısını yürekten paylaşır, kendilerine başsağlığı ve sabır temenni eder, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.” denildi.

09:25- MADENDEKİ İŞÇİLERİN ÇIKARILMASINA DEVAM EDİLİYOR 

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve en az 201 işçinin öldüğü, 80 kişinin de yaralandığı madenden işçilerin sedyelerle çıkarılması çalışmaları sürüyor. Gece ara verilen işlemler, sabah saatlerinde tekrar başladı. Madenden çıkarılan işçiler, ambulanslara bindirilerek olay yerinden götürülüyor. Çıkarılan işçilerin sağlık durumları hakkında bilgi verilmedi.

09:11- BAKAN YILDIZ: ÜMİTLERİMİZ AZALIYOR, ÖLÜ SAYISI 201

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 08.00 sıralarında kameraların karşısına geçti ve ölü sayısının 201 olarak tekrarladı.

Yıldız, "Ümitlerimizin azaldığını söylemem lazım" dedi. Yıldız, 3 saat içinde ocaktan başka ceset çıkarılıp çıkarılmadığıyla ilgili soruyu da, ekiplerin o saatten bu yana ocaktaki gaz seviyesini düşürmek için çalıştığı bilgisiyle cevapladı.

İçeride kalan işçi sayısıyla ilgili bir şey söylemenin doğru olmayacağını belirten Yıldız, kendilerinin de şirketin verdiği sayı üzerinden yürüdüklerini söyledi. “Ne kadar olduğunu biliyoruz ama çıktıkça paylaşacağız” diyen Yıldız, şu an 460’tan fazla kurtarma personelini görev yaptığını ifade etti.

08:57- KURTARILAN YARALI ALKIŞLARLA ÇIKARILDI

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında ümit veren gelişmeler de yaşanıyor. En az 201 kişinin hayatını kaybettiği ve 80 kişinin de yaralandığı facianın ertesi gününde, madene inen kurtarma ekipleri bir yaralıyı çıkardı. Yaralının ambulansa taşınması sırasında bekleyen insanların alkışladıkları görüldü. Yaralı, hastaneye kaldırıldı.

06:52- GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

İşçi yakınlarının, havanın aydınlanmasına rağmen maden önündeki umutlu bekleyişi sürüyor.

05.33- BAKAN YILDIZ: ÖLÜ SAYISI 201'E ÇIKTI

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ölü sayısının 201'e yükseldiğini söyledi. Yıldız, sayının artmasından duyulan endişeyi de dile getirdi.

Bakan Yıldız, saat 05.00'te bir açıklama daha yaptı. Ölü sayısını 201, yaralı sayısını da 80 olarak açıklayan Yıldız, yaralılar arasında madene inip dumandan etkilenen kurtarma ekiplerinden de kişilerin bulunduğunu kaydetti. Endişelerinin daha da arttığını belirten Bakan Yıldız, "Daha da zorlanacağımız bir durum olabiilir. Daha kritik bir döneme giriyoruz, daha kritik bir noktaya gidiyoruz. Çalışmalara ara verilmedi, ancak zaman ilerledikçe daha da hızlı bir şekilde olumsuzluğa gidiyor. Endişemiz ondan. Şu anda 430 kişi kurtarma çalışmasında bulunuyor. İhmal varsa hiçbir yerde kayıtsız kalmadığımız gibi buna da kayıtsız kalmayız ama bu bu gecenin gündemi bu değil. Tek bir şeye fokuslandık, o da arkadaşlarımız sağ olarak kurtarılması. İdari ve adli ne varsa zaten o yapılır. İşçiler çevre ilçelerden, özellikle Savaştepe'nin de bulunduğu yerlerden. Sayı endişe edeceğimiz bir noktaya doğru gidiyor. Şu andaki sayımız da çok fazla. Cenaze işlemlerinin de yapılması gerekiyor. Görev dağılımı yaptık. Yüreğimizde büyük bir acı dolarak bunları yapıyoruz. Herkesin bulunduğu ilçede köyde toprağa verilmesi daha doğru görünüyor" ifadelerini kullandı.

03:34- AKHİSAR'A GETİRİLEN 23 İŞÇİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen patlama sonucu yaralanan ve Akhisar'a getirilen işçi sayısı 27'ye yükseldi. İşçiler Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi ile özel hastanelere getirildi.

Akhisar'a getirilen 23 işçinin isimleri ise şu şekilde; Murat Bilgin, Ferhat Genç, Serdar Fenercioğlu, Veli Anaç, Barış Değirmenci, Faruk Onur, Sadettin Güngör, Servet Keskin, Salih Erkan, Hasan Kuzu, Muzaffer Kemiksiz, Engin Altınöz, Musa Taşdelen, Selami Cingirt, Semih Delibaş, Ramazan Avcı, Ali Güneş, Ahmet Akgün, Nedim Eren, Hasbi Demir, Mustafa Özkal, Ercan Çiçekli, Serkan Şengül

KADIKÖY'DE SOMA EYLEMİ

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından Kadıköy Altıyol'daki boğa heykeli önünde toplanan bir grup, oturma eylemi yaptı. Mumlar, baretler ve ekmekler eşliğinde yapılan eylemde, "Madencileri yutan kömürlerde katilleri yakacağız", "İş kazası değil cinayet", "Maden işçileri ölmedi öldürüldü", "Dayan kardeşim" yazılı dövizler açıldı.

Madencilerin kanıyla, işçinin kanıyla ısınmak yerine üşümeyi tercih edeceklerini belirten bir eylemci, "İş kazası değil cinayet olduğunu düşünüyoruz. Soma'da defalarca tekrarlandı ölümler. Ocaklara tekrar ateş düşmemesi için bugün buradayız" açıklamasını yaptı. Grup, oturma eylemini bir süre daha devam ettirdi.

02:39- CENAZELER SOĞUK HAVA DEPOLARINA KALDIRILIYOR 

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan maden ocağında meydana gelen faciada resmi rakamlara göre hayatını kaybeden 151 işçinin cenazeleri Kırkağaç’ta bulunan soğuk hava deposuna getiriliyor.

Maden ocağında yaşanan facia sonrası yapılan arama kurtarma çalışmalarında resmi rakamlara göre 151 işçinin cenazesi madenden çıkarıldı. Cenazeler, ambulanslarla alınarak Kırkağaç ilçesinde bulunan Kırkağaç Kaymakamlığı’na ait kavun soğuk hava deposuna taşınıyor. Depoda bir süre cenazelerin indirilmesi ve taşınmasında yardım eden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir görevli, depoda 12 ayrı bölüm bulunduğunu ve cenazelerin bu bölümlere yerleştirildiğini açıkladı. Aynı görevli, soğuk hava deposunda 151 kişiden daha fazla cenaze bulunduğunu iddia etti.

Soğuk Hava Deposu’nun bulunduğu yere onlarca ambulans cenaze taşıyor. Polis ekipleri vatandaşların bölgeye girmesine izin vermiyor. Cenazelerin bölgeye getirildiğini duyan vatandaşların soğuk hava deposu yakınındaki bekleyişi de sürüyor.

 

Ölümden böyle kurtuldular

 

İlgili haberler

İstanbul'da bayraklar yarıya indirildi

Cemil Çiçek, ABD gezisini iptal etti

Abdullah Gül yarın Soma'ya gidecek

Soma'da çadır hastaneler hazır bekletiliyor

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan maden faciasıyla ilgili açıklama

Soma Holding İstanbul kapandı

Soma için açlık grevini bitirdiler

İsrail'den taziye mesajı

Soma faciasına soruşturma başlatıldı

3 günlük milli yas edildi

Trafo patlamasıyla ilgili şirketten ilk açıklama!

Bakan Yıldız'dan Soma'daki facia ile ilgili açıklama

TBMM basın kanununu erteledi

Akif Çağatay Kılıç baş sağlığı diledi

Dışişleri'nden yardım mesajlarına yanıt

Soma için basketbol ve futbolda erteleme

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim