• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Soma'da buruk karne sevinci

Soma'da buruk karne sevinci
Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihindeki maden faciasında şehit olanlardan Emin Esen'in kızı Sıla da yarıyıl karnesini aldı.

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihindeki maden faciasında şehit olanlardan Emin Esen'in kızı Sıla da yarıyıl karnesini aldı. Sıla'Ya karnesini, Kaymakam Ahmet Altıntaş verdi. Maden şehidi eşi Esma Esen, kızının karne aldığı törende gözyaşlarına hakim olamadı. Esen, "Bu mutlu gününde babasının, kızının karnesini görmesini isterdim. Her şeyimiz tam, bir tek o eksik. Onun yeri dolmuyor." diyerek gözyaşı döktü.

Cumhuriyet İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Sırasıyla karnelerini alan öğrenciler, büyük bir merakla notlarını inceledi. Maden şehidi Emin Esen'in 9 yaşındaki kızı Sıla, karnesini Kaymakam Altıntaş ve Milli Eğitim Müdürü Dikici'nin elinden aldı. Notlarının hepsi 5 olan Sıla, büyük sevinç yaşadı.

Esma Esen, başarılı bir öğrenci olan kızının karnesini eşinin de görmesini çok istediğini belirterek, "Çok şükür, hiçbir eksiğimiz yok. İstediğimiz her şey oluyor, geliyor ama hiçbir şey onun yerini tutmuyor. Tek eksik kocam, onun eksikliği dolmuyor. Üç çocuğum var, oanca olan kızım Sıla. İsterdim ki eşim de karne törenine katılsın. Hangi birine koşayım? Yetişemiyorum artık." şeklinde konuştu. Esen, çocuklarının karnelerini babalarına göstermek için mezarını ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilere, karneleriyle birlikte bordo mavi renkli hediye kağıdına sarılı bir kitap hediye edildi. Galatasaraylı olduğunu söyleyen Sıla'yı tebrik eden Kaymakam Altıntaş, başarılarının devamını diledi ve bir dahaki sefere Galatasaraylı bir hediye sözü verdi.

Diğer yandan Soma Maden Şehitliği'nde ziyaretler vardı. Karnelerini almadan önce çocuklar, aileleriyle birlikte yakınlarının kabirlerine giderek dua etti.

Soma'da buruk karne sevinci

Soma'da buruk karne sevinci

Soma'da buruk karne sevinci

Soma'da buruk karne sevinci

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim