• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Soma’da Acı Sevgililer Günü Kutlaması

Soma’da Acı Sevgililer Günü Kutlaması
Soma'da sevgililer günü maden şehitliğinde kutlandı. Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının...

Soma'da sevgililer günü maden şehitliğinde kutlandı. Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından madenci aileleri 14 Şubat Sevgililer gününü maden şehitliğinde kutladı. Madende ölen eşlerinin kabirlerine karanfil bırakan acılı eşler, "Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

Soma'da 301 maden şehidinin eşlerinden bir kısmı 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle maden şehitliğini ziyaret etti. Üzerinde "Yanımızda yoksunuz ama kalbimizdesiniz, Sevgililer gününüz kutlu olsun" pankartı ile maden şehitliğini ziyaret eden aileler, duygulu anlar yaşadı.

EŞİM BANA "DERYAM" DERDİ, BENDE ONA "ÖMRÜM" DERDİM, ÖMRÜM GİTTİ"

Maden faciasında eşi Muhammet Girgin'i kaybeden Derya Girgin, bugün hem doğum günü hem de sevgililer günü olduğunu belirterek, "Halimiz belli. Katilleri bulunsun diye iki yıldır bağıra bağıra söylüyoruz. Eşim hayatını kaybettiğinde 8 aylık hamileydim. Benim eşim çocuğunu dahi göremedi. O yapmadı, bu yapmadı. Mutlaka bunun bir sorumlusu var. Herhalde eşlerimizi biz öldürdük. Ben eşimle sadece 1 sevgililer günü yaşadım . Zaten hepimiz fakir fukarayız. Hem doğum günü hem de sevgililer günü hediyesi alma diyordum. Öyle de yapıyorduk zaten. Katilleri bulunsun tek isteğim bu. Ben eşimin Deryası'ydım, o da benim ömrümdü. Ömrümü aldılar" dedi. Çocuğunun babasını hiç görmediğini anlatan Derya Girgin, şunları söyledi: "Şu an neredeyse iki yaşında. Gün gelecek aklı erdiğinde soracak nasıl açıklayacağım. En azından haklarını aradık kanları yerde kalmadı diyebilelim çocuklarımıza. Yüzlerine bakabilelim. Herşey devlette bitiyor, bize sahip çıkacak olan devlet. Suçluları bulmadıkça devlette suçludur. Artık Soma davasını medyada hiç göremiyoruz. Tamam vatan için şehit olan askerlerimiz şehitlerimiz var. Onlar da bizim için canlarını verdi. İnşallah eşimize de şehitlik nasip olmuştur. Ama biz artık haberlerde Soma'yı göremiyoruz."

"YANIMIZDA YOKSUNUZ AMA KALBİMİZDESİNİZ"

Maden faciasında eşi Mustafa Kocabaş'ı kaybeden Nursel Kocabaş ise sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerçek suçluların bulunmasını istiyoruz. Şu söz bana ait "yanımızda yoksunuz ama kalbimizdesiniz'. Evlilik yıldönümleri, sevgililer günleri, doğum günleri burada geçiyor. Burada geçmeye devam edecek. Esas suçluların yargılanmasını istiyoruz. Şu an yargılananlar gerçek suçlu değil. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Adaleti istiyoruz. Başka hiçbir şey istemiyoruz."

Soma faciasında eşi Mustafa Kaya'yı kaybeden Naciye Kaya ise "İki kişiyi serbest bırakarak adalet yerini buldu diye kimse söyleyemez. Onlar cezaevinden çıktığında adalet yerini buldu dediler. Gülüşerek birbirine sarıldılar. 301 canın hesabı 18 ay mı? Küçüğünden en büyüğüne kadar yargılanmasını istiyoruz. Kimse suçluları korumasın. Bizim eşlerimiz bir gün öldü ama biz her gün ölüyoruz. Çocuklarımız her gün ölüyor" dedi.

"BUYURSUN BİZİM HAYATIMIZI YAŞASINLAR"

Maden faciasında eşi Ferhat Tokgöz'ü yitiren Hidayet Tokgöz ise karşı tarafın açılan tazminat davalarını yüksek bulduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu rakam verildiği takdirde biz diğer insanlara özenilesi hayat yaşıyor, yaşatabilir mişiz. Çok özeniyorlarsa buyursun bizim yaşantımızı yaşasınlar. Benim şu an çıkmadığım psikiyatrist, doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. Eğer özenmesini istiyorlarsa buyursun gelsinler."

Konuşmaların ardından acılı madenci eşleri kocalarının mezarlarına karanfil bıraktı.

Soma’da Acı Sevgililer Günü Kutlaması

Soma’da Acı Sevgililer Günü Kutlaması

Soma’da Acı Sevgililer Günü Kutlaması

Soma’da Acı Sevgililer Günü Kutlaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim