• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Soma İşletmesi'nden yok artık dedirten savunma

Soma İşletmesi'nden yok artık dedirten savunma
Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerden İsmail Değirmen’in eşi ve iki çocuğu adına istenilen 393 bin lira tazminat ‘fazla’ buldu.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden İsmail Değirmen’in eşi ile iki çocuğu adına 393 bin lira tazminat istenmesi üzerine, mahkemenin aldığı şirketin mallarına el koyma kararı ve suç duyurusu için Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. avukatlarından şok bir savunma geldi. 

Yangının çıkış nedeninin belli olmadığını, suikast sonucu dahi olabileceğini, bu nedenle de şirket yöneticilerinin kusurlu olmadığını ileri süren avukatlar, “İşçi yakınlarının tazminat kazansalar bile bu paralarını da tahsil edemeyeceklerini” öne sürdü.

‘FELAKETİ ÖZLETİR’

Soma Kömür İşletmeri A.Ş.’nin avukatları, Değirmen’in eşi ve çocukları için istenen 393 bin TL tazminat tutarının fazla olduğunu da savunarak, “Davacı tarafın sadece manevi tazminat olarak talep ettiği tutar, ‘felaketi özlenir hale getirebilecek’ niteliktedir. Ayrıca bu ailenin istediği gibi mahkemenin her aile için 400 bin TL üzerinden tazminat hesaplaması durumunda, şirket 120 milyon 400 bin TL gibi ‘uçuk’ bir tazminat tutarıyla karşı karşıya kalacaktır” görüşünü dile getirdi. Avukatlar, tedbirin kalkmaması durumunda ise şirketin iflas edeceğini, 6 bin işçinin işsiz kalacağı gibi tazminat hakkı elde eden kişilerin de bu paralarını, şirketten tahsil edemeyeceğini ileri sürdü.
İsmail Değirmen’in ailesinin avukatı Ünal Demirtaş, şirketin savunmasında adeta aba altında sopa gösterdiğini dile getirdi. Demirtaş, “Uzun ve zorlu bir hukuk mücadelesinin başındayız. Yerel mahkemelerden sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gidebilecek bir süreci devam ettireceğiz” dedi.

EŞİMİ GERİ VERSİNLER

Ölen madenci Değirmen’in eşi Gamze Değirmen, “Biz kanuni hakkımızı almaya çalışıyoruz. Eğer şirkete bu tutar çok geliyorsa eşimi bana ve çocuklarıma geri versinler. Biz de bu tazminat davasından vazgeçelim” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim