• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Soma faciasında gözaltılar başladı

Soma faciasında gözaltılar başladı
Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasında aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu gözaltılar başladı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bugün düğmeye basıldı. Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili 24 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 5 kişi, buradaki sorgularının tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Soma ilçesine bağlı Eynez bölgesindeki maden ocağında 13 Mayıs'ta meydana gelen, 301 kişinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında şirketin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmış, bu sayı daha sonra 24'e ulaşmıştı.

TAKSİRLE ÖLÜME SEBEP OLMAK SUÇLAMASI

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağı patlamasının ardından 24 kişi gözaltına alındı. Aralarında şirket yöneticileri ve personelinin bulunduğu 24 kişi taksirle ölüme sebebiyet vermekle suçlanıyor.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER HEDEFTE

İlk aşamada gözaltına alınan ve aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin üst düzey yöneticilerinin bulunduğu 5 kişi ilk aşamada adliyeye sevk edildi. Halen, gözaltı işlemi yapılan bazı kişilerin de emniyette ifadelerinin alındığı belirtildi. Soma'da adliye sevk edilenler arasında Soma İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik de bulunuyor.

HOLDİNG'İ PATRONU DA GÖZALTINDA

Savcılığın başlattığı operasyonda gözaltına alınanlar arasında en çarpıcı olan isim ise Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan oldu.

ADLİYENİN ÖNÜNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Polis, savcılığın talimatı ile adliyenin bahçesini güvenlik şeridi ile kapatarak gazetecileri ve vatandaşları bu şeridin dışına çıkardı. Sadece gözaltında bulunan kişilerin avukatları binaya alınıyor.

GÖZALTINA ALINANLARDAN BAZILARININ İSİMLERİ 

Soma Maden İşletmeleri İşletme Müdürü Akın Çelik. Muhasebe Müdür Yardımcısı Ali Ulu. Mühendisler Ertan Ersoy, Selçuk Demirci, Erdem Canbaz, Harun Güneş, Hilmi Kazık, Yalçın Erdoğan, Saltuk Alp Demirci ve Ergin Yılmaz. Teknikerler Mehmet Avcı, Halil Dalkıran, Mehmet Ali Gündüz, Mustafa Işık, Necati Demirci ve Halil Yavuz oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim