• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Soma davasında şehit madenci aileleri dinlendi

Soma davasında şehit madenci aileleri dinlendi
Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin şehit olduğu facianın ceza davasının altıncı duruşmasının dördüncü celsesinin öğleden sonra kısmında,...

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin şehit olduğu facianın ceza davasının altıncı duruşmasının dördüncü celsesinin öğleden sonra kısmında, şehit madencilerin aileleri dinlendi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, söz konusu madende mühendis olarak görev yapan vardiya amiri İbrahim Çelik'in babası Mehmet Çelik dinlendi. Katılan sıfatıyla dinlenen ve Denizli'de ikamet ettiği öğrenilen Çelik, facia günü madene gittiklerini belirterek, "Oğlumu aramaya başladım. Revire bakmamızı söylediler. Revire baktım, orada yoktu. Oğlumun sayı saydığını söylediler. Oğlum nerede sayı sayıyordu?" dedi. Oğlunu, davada tutuksuz yargılanan Hüseyin Alkan'a sorduğunu anlatan Çelik, duruşma sırasında da Alkan'a, oğlunun nerede sayı saydığını sordu. Alkan ise o günkü kargaşada arkadaşlarından İbrahim Çelik'in, maden çıkışında sayı saydığını duyduğunu ve ailesine de o şekilde bilgi verdiğini söyledi.

'OĞLUMUN ÖLDÜĞÜNÜ BEKLEMİYORDUK'

Şehit maden işçisi Veli Çetiner'in babası Adem Çetiner ise, "Madende kaza olduğunu duyduk. Sonra ben servisi gördüm, oğlum serviste yoktu. Servistekilere oğlumu sordum. Ardından madene gittik, revire sorduk. Oğlumun öldüğünü beklemiyorduk. Benim oğlum öldü mü kaldı mı, kimsede bir isim listesi yok. Revirdekilere isim listesi sorduktan sonra isim listesi tutmaya başladılar." dedi.

Şehit madencilerden Davut Çeçen'in babası Osman Çeçen, İsmail Coşkun'un babası Halil Coşkun, Sait Karaca'nın kardeşi Yusuf Karaca, Doğru Esen'in eşi Fatma Esen ve Kazım Karaçoban'ın eşi Sevinç Karaçoban da dinlendi.

Ailelerin dinlenmesi ve taleplerinin alınmasının ardından ilk tutulan otopsi raporu tutanaklarından 50'si okundu. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, tutanakların okunmasına devam edilmek üzere duruşmayı, 22 Şubat 2016 Pazartesi gününe erteledi.

Soma davasında şehit madenci aileleri dinlendi

Soma davasında şehit madenci aileleri dinlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim