• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Soma Davası 26 Şubat!a Ertelendi

Soma Davası 26 Şubat!a Ertelendi
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden Soma davasında tutuksuz sanıklardan Mehmet Uçkun'un olay günü kullandığı karbonmonoksit sensöründeki...

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden Soma davasında tutuksuz sanıklardan Mehmet Uçkun'un olay günü kullandığı karbonmonoksit sensöründeki kayıtlarda 523 ppm değerleri sanığa soruldu. Uçkun soruları yaşadığı trafik kazası nedeniyle hatırlamakta güçlük çektiği şeklinde cevapladı.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ceza duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediliyor. 6'ncı duruşmanın 8'inci oturumunda sanık avukatların talebiyle daha önce Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdikleri ifadelerde çelişkilerin bulunduğu gerekçesiyle Recep Doğan, Ramazan Akkoç, Serdar Tavukçu yeniden ifade vermek üzere mahkemeye çağırıldı. 3 tanığa sanık avukatları tarafından çelişkilerin giderilmesi amacıyla sorular soruldu. Sorulan bazı soruların ifadelerle örtüşmesi üzerine Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı müdahale ederek çelişkilerin giderilmesi için sorulması uyarısında bulundu.

SANIK AVUKATLARI: "SEYİRCİ BASKISI ALTINDAYIZ"

3 tanığın dinlenmesi sırasında sanık avukatlarından Yusuf Koçyiğit, madenci aileleri kastederek, "Seyirci baskısı altındayız. Yeteri kadar savunma yapamıyoruz" dedi. Koçyiğit'in bu sözleri madenci ailelerinde tepkiye neden oldu. Aileler ise seyirci olmadıklarını ailelerini kaybettiklerini söyledi. Salonda bir süre gerginlik yaşanırken, Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı müdahale ederek gerginliği sonlandırdı. 3 tanığın yeniden dinlenilmesinin ardından müşteki avukatların talebi üzerinde tutuksuz olarak yargılanan madende emniyetçi olarak görev yapan Mehmet Uçkun huzura çağırıldı. Uçkun'a olay günü madenden kullandığı sensörle ilgili sorular soruldu. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı tarafından sensör değerleri açıklandı. Sensör değerlerinin olay günü 14.37 sıralarında 523 ppm değerlerini göstermesi tutuksuz sanık Uçkun'a soruldu. Yüksek seyreden değerlerin olduğu sıralarda madenin neresinde bulunduğu sorusu üzerine Uçkun, olayın ardından trafik kazası geçirdiğini ve hafıza kayıpları yaşadığını belirterek, "Dinamit atımına gitmiş olabilirim. Hatırlamıyorum" şeklinde cevapladı.

SANIK ADALI'NIN MADENCİLERE KÖPEKLERİNİ BAKTIRDIĞI İDDİASI

Uçkun'un dinlenmesinin ardından hayatını kaybeden madenci kardeşlerden Sami Yıldırım ve İlkay Yıldırım'ın ağabeyleri Sezai Yıldırım katılan sıfatıyla ifade verdi. 2005 yılından beri madencilik yaptığını ve Atabacası'nda görev yaptığını söyleyen Yıldırım, "Kullandığımız maskeler ferdi kurtarıcı maskesi değildi. Ferdi kurtarıcı maskesi olsaydı kardeşlerim ölmezdi. Bu maskeler faciadan sonra kullanılmaya başlandı" dedi. Yıldırım'ın ardından madende eşi Muhammet Girgin'i kaybeden Derya Girgin de katılan sıfatıyla dinlendi. Eşinin S Panosu'nda çalıştığını söyleyen Girgin, tutuklu sanıklardan İsmail Adalı'nın madende çalışan işçilere kart bastırarak o gün mesaideymiş gibi gösterdiğini ancak madenin içine sokmayarak köpeklerine baktırdığını ve şahsi işlerini yaptırdığını iddia etti.

Katılanların dinlenilmesinin ardından mahkeme heyeti duruşmayı ara karar verilmek üzere 26 Şubat Cuma gününe erteledi.

Soma Davası 26 Şubat!a Ertelendi

Soma Davası 26 Şubat!a Ertelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim