• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Soma ceza davasının altıncı oturumu birinci celsesi sona erdi

Soma ceza davasının altıncı oturumu birinci celsesi sona erdi
Manisa'nın Soma ilçesine 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen altıncı...

Manisa'nın Soma ilçesine 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen altıncı duruşmasının birinci celsesi sona erdi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen altıncı duruşmasının altıncı duruşmanın birinci celsesinin öğleden sonraki kısmında dört madenci tanık sıfatıyla dinlendi. Tanıklardan ilk olarak dinlenen maden işçisi Naim Kılıç, o gün yaşananları anlattı. Olayın yaşandığı gün saat 15.00 sıralarında fanların durduğunu belirten Kılıç, "Anayola çıkmak istedik. 2 kişiydik. Tahta kapıların orada emniyetçi olduğunu söyleyen biri maskelerimizi takmamızı söyledi. Biz de maskelerimizi taktık. Bazı arkadaşlarımız dumandan düşüp bayılmıştı. Biz onları öldü sandık. Ancak daha sonra karşılaştığımızda ölmediklerini anladık. Bandın üzerinde iki santimetre kadar alev vardı. Başka da bir şey görmedim." dedi. Kılıç, mahkeme heyetine şikayetçi olmadığını ifade etti.

Kılıç'ın ardından tanık sıfatıyla dinlenen madenci Süleyman İnce ise "Benim çalıştığım bölge sabitti. 2. motor başında şalterciydim. Üçe çeyrek kala benim bandım durdu. Vardiya amirim Murat Karayel'i aradım. Elektrik kesintisi olduğunu söyledi. Ardından çok yoğun bir duman geldi. Dumanın ardından sağlıkçılar geldi. Bizde bir şey olmadığını daha sonra bizi gelip alacaklarını söylediler. Biz beklemeye başladık. Saat 19.00 sıralarında havanın yönünün değiştirileceği haberi geldi. O bölgeden ayrıldık." dedi.

Mahkeme Başkanının sorusu üzerine İnce, olayın ardından madende çalışmadığını kaydetti. Tanık olarak dinlenen Ümit Yılmaz ise olayın yaşandığı gün izinli olduğunu ve olayla ilgili bir bilgisi olmadığını söyledi. Mahkeme Başkan Aytaç Ballı ise bilirkişi tarafından gönderilen madende çekilmiş tambur ve bantların fotoğraflarını Yılmaz'a göstererek değerlendirme aldı. Yılmaz'ın ardından ağabeyi olan maden işçisi Bülent Yılmaz dinlendi.

2005 yılında madende işe başladığını belirten Bülent Yılmaz, bantlara ek yapılıp yapılmadığı soruları üzerine, "Ek yapılması normaldir. Ek yapılarak bolluk alınır. Madenlerde sürekli yapılan işlemler bunlar." diye cevap verdi.

Soma ceza davasının altıncı oturumu ikinci celsesine devam edilmek üzere yarın saat 09.30'a ertelendi.

Soma ceza davasının altıncı oturumu birinci celsesi sona erdi

Soma ceza davasının altıncı oturumu birinci celsesi sona erdi

Soma ceza davasının altıncı oturumu birinci celsesi sona erdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim