• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Soma Arıtma Tesisi’nde Çalışmalar Başladı

Soma Arıtma Tesisi’nde Çalışmalar Başladı
Türkiye'de 15 atık su arıtma tesisi arasında yer alarak AB hibe fonlarından ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanan Soma Atıksu...

Türkiye'de 15 atık su arıtma tesisi arasında yer alarak AB hibe fonlarından ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanan Soma Atıksu Arıtma Tesisi için inşaat çalışmalarına başlandı. 3 aylık değerlendirme toplantısının yapıldığı tesisin 2017 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından AB hibe fonları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanılarak Soma'ya kazandırılacak atık su arıtma tesisinde inşaat çalışmaları başladı. Geçtiğimiz aylarda yer teslimi yapılan tesiste çalışmaların başlamasının ardından MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, Şube Müdür Vekili Taner Avan, İnşaat Mühendisleri Uğur Topkaya, Emre Mermer, Ersin Bülbül, Çevre Mühendisi Yeliz Parmaksız Özveri, İnşaat Teknikeri Osman Demircan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri, Müşavir firma temsilcileri ile Yüklenici firma temsilcilerinin katılımı ile 3 aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, tesisin müşavirlik hizmetleri kapsamında Soma ilçesindeki mevcut şebekenin kayıp kaçak tespitlerinin yapılarak su ve atık su maliyetlerinin düşürülmesi ile ilgili de çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

Tesisin sözleşme bedelinin 5 milyon 950 bin 93 avro olduğunu belirten Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, "Sözleşme bedelinin 5 milyon 57 bin 579 Avroluk kısmı AB katkısı, 892 bin 513 avroluk kısmı ise Ulusal katkı olarak karşılanacak. 2017 yılının ilk aylarında bitirilmesi planlanan tesisimizin tamamlanmasıyla birlikte Soma'nın atıksuları çevreye zararlı unsur olmaktan uzaklaştırılacak. Tesis tamamlanmasının ardından Türkiye'nin en modern atık su arıtma tesislerinden bir tanesi olacak" diye konuştu.

Soma Arıtma Tesisi’nde Çalışmalar Başladı

Soma Arıtma Tesisi’nde Çalışmalar Başladı

Soma Arıtma Tesisi’nde Çalışmalar Başladı

Soma Arıtma Tesisi’nde Çalışmalar Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim