• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Soma AAT’nin işleyişi değerlendirildi

Soma AAT’nin işleyişi değerlendirildi
MASKİ Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nde düzenlenen 3 aylık İşletme Dönemi Toplantısı'na...

MASKİ Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nde düzenlenen 3 aylık İşletme Dönemi Toplantısı'na katılarak, tesisteki işleyiş ve ilerlemeleri değerlendirdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 32 milyon TL yatırımla Soma ilçesinde inşa ederek hizmete kazandırdığı atıksu arıtma tesisini tam kapasite işletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, tesiste düzenlenen İşletme Dönemi Toplantısı'na katıldı. Toplantıda ayrıca Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlerinden Uğur Topkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi ile yüklenici ve müşavir firma temsilcileri de yer aldı. 3 aylık aralıklarla organize edilen toplantıda tesisin genel işleyişinin yanı sıra, giriş ve çıkış sularından alınan numunelerin analizlerine ilişkin değerlendirmeler gerçekleştirildi.

Bakanlıktan tam not

Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, "Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekleriyle inşa ettiğimiz Soma Atıksu Arıtma Tesisimizi 7 aydır tam randımanlı şekilde işletiyoruz. Günlük atıksu arıtma kapasitesi yaklaşık olarak 14 bin metreküp olan tesisimizi hizmete kazandırarak, Kuzey Ege Havzası'nı evsel nitelikli atıksu kirliliğinden kurtarmak adına önemli bir adım attık. Gerçekleştirdiğimiz toplantılarla da tesisimizin işleyişini ve verimini tüm paydaşlarımızla birlikte istişare etme fırsatı buluyoruz. Bakanlık yetkililerimiz de çalışmalarımızın yakın takipçisi ve kendileri de tesisin başarılı bir şekilde işletildiğini belirterek memnuniyetlerini ifade ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatları ile Manisa'nın tamamını atıksuların olumsuz etkilerinden korumak ve daha sağlıklı yarınlar inşa etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim