• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Solotürk'ten nefes kesen gösteri

Solotürk'ten nefes kesen gösteri
Türk Hava Kuvvetleri'nin onur kaynağı Solotürk, yaptığı gösterilerle Kırıkkalelileri adeta mest etti.

Türk Hava Kuvvetleri'nin onur kaynağı Solotürk, yaptığı gösterilerle Kırıkkalelileri adeta mest etti. Vatandaşların nefeslerini tutarak tutarak izlediği gösteri, büyük beğeni topladı.

Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 gösteri uçağı Solotürk, binlerce vatandaşın toplandığı Celal Bayar Parkı üzerinde nefesleri kesen bir gösteri sundu. Öğleden sonra gösterisine başlayan Solotürk, büyük ilgiyle izlendi. Gökyüzünde yaptığı akrobasi hareketleriyle nefes kesen Solotürk, kendisini izleyen Kırıkkaleliler'de büyük heyecan yaşattı. Vatandaşlar, ellerindeki cep telefonları, kameraları ve fotoğraf makineleri ile gösteriyi görüntülemeye çalıştı.

Havada 20 farklı manevra yapan Solotürk, yaklaşık 20 dakika süren gösterinin ardından şehirden ayrıldı.

Kırıkkale'nin tarihi bir gün yaşadığını ifade eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Bize bu fırsatı verdikleri için Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Solo Türk ekibine çok teşekkür ediyorum. Kırıkkale'de bir algı vardı. Kırıkkale'nin üzerinden uçak geçmez ve hava boşluğu vardır. Kırıkkale'de bu algının kalkmasını arzu ettik. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Solotürk ya da Türk yıldızlarını talep ettik. Solotürk uygun görüldü. İnşallah Türk yıldızları da önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde burada gösteri yapacaklar. Bütün amacımız hem şehitlerimizi anmak hem de gençlerimizi havacılığa karşın bir ilgi uyandırmaktı. Bu amaçla bu arkadaşlarımızı çağırdık. Terörün inlerine girerek, inlerini bombalayarak şehitlerimizin intikamını alıyorlar. Şehitlerimizi Çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise, "Sayısız şehitleri olan vatanperverlikte sınanmayacak bir şiir olan Kırıkkale'nin böyle bir gösteriye göstermiş olduğu ilgiye teşekkür ediyorum. Kahraman askerlerimiz gökyüzünde ve karada kahramanlıklarını gösterdiler. Onlar olduğu süre içerisinde asla bu milletin sırtını kimse yere getiremeyecektir. Bu evlatlarımızla gurur duyuyor." dedi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim