• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Solgun’dan Üreticilere Birlik Çağrısı

Solgun’dan Üreticilere Birlik Çağrısı
Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, üreticilere birlik çağrısında bulundu.

Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, üreticilere birlik çağrısında bulundu.

Güneydoğu gezisi kapsamında Batman'ın Kozluk ilçesine geçen Şeyhmus Solgun, muhtarlar ve üreticilerle bir araya geldi. Kozluk Ziraat Odası önünde düzenlenen toplantıda konuşan Şeyhmus Solgun, üreticilerin sorunlarını dinlemek için geldiğini söyledi. Bir ay önce genel başkanlığa seçildiğini ifade eden Solgun, Ege ve Karadeniz gezilerinin ardından Güneydoğu gezisine çıktığını ve her bölgede ilk olarak üreticilerle bir araya geldiğini söyledi. Türkiye'de tütün üreticilerinin mağdur edildiğini ifade eden Şeyhmus Solgun, özellikle TEKEL'in özelleştirilmesinden sonra bu mağduriyetin daha çok arttığını kaydetti. Özelleştirme yapılan ülkelerde tütün üreticilerine çeşitli destekler sunulduğunu belirten Solgun, Türkiye'de tütün üreticisine en ufak bir destek verilmediğini dile getirerek; "Biz özellikle tütün üreticisinin sorunlarını her türlü platformda dile getireceğiz. Ben uzun yıllardır tütün üreticiliği yapıyorum ve üreticinin sorunlarını yakından biliyorum. Özellikle özelleştirmeden sonra üretici yüzüstü bırakıldı. Kesinlikle üreticinin hakkını koruyacağız" dedi.

Daha önce Batman'da Virginia tütününün deneme ekiminin yapıldığını hatırlatan Solgun, "Virginia tütünü Batman'da yetişiyor. Virginia tütün diğer tütün çeşitlerine göre kazancı daha fazla. Çünkü Türkiye tütününe rakip olan tek tütün. Bu tütünü yetiştirecek üretici kazançlı çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Tütün deyince akla sadece sigaranın gelmemesi gerektiğini ifade eden Solgun, "Tütün birçok ilaç firmaları tarafından kullanılmaktadır. Özellikle zirai ilaç fabrikalarında kullanılmaktadır. Parfüm çeşitleri, kolonya fabrikalarında kullanılmaktadır. Kar kış demeden her yeri gezeceğiz, sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Üreticilere birlik olma çağrısında bulunan Solgun, şöyle konuştu:

"Üreticilerimiz muhtarlar ve başkanlarıyla birlikte hareket etsinler. Hiçbir zaman birliğinizden vazgeçmeyin. Buraya özel firmalar gelip sizlerle sözleşme imzalamak isteyecektir. Kesinlikle bunlarla bireysel olarak anlaşmayın. Her zaman birlikte hareket edin. Siz firmalarla sözleşme imzalarsanız bizim yapabileceğimiz bir şey kalmaz. Eğer birlikte hareket ederseniz, hiçbir firma ürünlerinizi değerinin altında almaz. Ne olursa ortak hareket ederseniz siz kazançlı çıkarsınız."

Kozluk Ziraat Odası Başkanı Ahmet Barış Bozkurt ise, üreticinin sorunlarını dinlemek için Başkan Şeyhmus Solgun'u davet ettiklerini söyledi.

Şeyhmus Solgun, buradaki toplantının ardından tütün alımı programına katıldı.

Solgun’dan Üreticilere Birlik Çağrısı

Solgun’dan Üreticilere Birlik Çağrısı

Solgun’dan Üreticilere Birlik Çağrısı

Solgun’dan Üreticilere Birlik Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim