• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Sökeli Sami Nalıncı Yayınladığı Kitabında ‘Su’yu Anlattı

Sökeli Sami Nalıncı Yayınladığı Kitabında ‘Su’yu Anlattı
Söke tarım camiasının yanı sıra Rotary Kulübü camiasının da yakından tanıdığı ve Söke'nin sevilen simalarından olan Sami Nalıncı'nıın "Su Hayattır"...

Söke tarım camiasının yanı sıra Rotary Kulübü camiasının da yakından tanıdığı ve Söke'nin sevilen simalarından olan Sami Nalıncı'nıın "Su Hayattır" adlı kitabı yayınlandı.

1967 yılından itibaren Söke'nin önde gelen çiftçi ailelerinden Tanman Ailesi'ne ait tarım işletmelerinde genel koordinatörlük yapan Sami Nalıncı, özellikle tarım alanında suyun etkin kullanılması konusundaki birikimlerini, yayınladığı kitabı ile paylaştı. Rotary Kulübü'nün katkılarıyla yayınlanan "Su Hayattır" adlı kitabın hazırlanmasında DSİ 21. Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere Tanman Ailesi'nin arşivi ile Fuat Tanman, Yüksek Ziraat Mühendisi Salih Kızıltepe katkı sundu.

Uluslararası Rotary Kulübü Su Yönetimi Komitesinde görev alarak, 2014-2015 faaliyet yılı içinde su ile ilgili sunumlarını çeşitli toplantılardan paylaşan Sami Nalıncı; "Suyun canlı yaşamındaki önemini vurgulamak, su kıtlığına dikkat çekmek, tarımsal-içme ve kullanma suyunda tasarrufun önemini vurgulamak, mevcut su kaynaklarının sektörler dağılımında optimizasyonunu sağlayacak entegre su yönetiminin önemini vurgulamak amacıyla tarihe not düşmek adına "Su Hayattır" isimli kitabı hazırladım. Kitapta suyun dünü ve bugünü ile ilgili basında çıkan haberler başta olmak üzere arşiv çalışması da yer alıyor" dedi.

Katkılarından dolayı Rotary Kulübü'nün geçmiş dönem guvernörü Mecit İsce ile 2015-2016 dönemi guvernörü Reha Akın'a da teşekkür eden Sami Nalıncı; Rotary'nin 2015-2016 döneminde Bölge Su Yönetimi Komitesi Başkanı Ersin Karaaslan'ın "Susarsanız, Susarsınız" sloganı ile başlattığı proje ile suyun önemine dikkat çekmeye devam ettiğini söyledi.

"BAŞKAN TOYRAN'A DA KİTABINI HEDİYE ETTİ"

Kitabın dağıtımına başlandığını belirten Sami Nalıncı, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ı da ziyaret ederek kitabını takdim etti. Daha önce Sami Nalıncı'nın su ile ilgili sunumunu izleme şansı yakaladığını belirten Başkan Süleyman Toyran; "Suyun etkin kullanımı için Tanman Ailesi tarımsal işletmelerinde pamukta damla sulama tekniğini kullandıklarını ve bu türlü teknikleri her yıl daha da geliştirdiklerini biliyorum. Sami Nalıncı'nın su ile ilgili birikimlerini kitapta toplayıp, gelecek nesillere aktarması çok önemli. Kendisini kutluyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim