• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Sökeli Madenciler Evlerine Ekmek Götüremediklerini İddia Etti

Sökeli Madenciler Evlerine Ekmek Götüremediklerini İddia Etti
Söke'de bir maden ocağında çalışan işçiler maaşlarını zamanında alamadıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Meydanında toplandı ve basın açıklaması...

Söke'de bir maden ocağında çalışan işçiler maaşlarını zamanında alamadıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Meydanında toplandı ve basın açıklaması yaptı.

Yer altında zor şartlarda çalıştıklarını söyleyen madenciler, evlerine ekmek götüremediklerini söyledi.

Elit Madencilikte çalıştıklarını söyleyen madencilerin adına açıklama yapan sözcü Sami Ovaz "Bizler ekmeğini yerin metrelerce altında kazanan onurlu maden işçileriyiz. Kendimizin ve ailemizin geleceği için günü geldiğinde güneş dahi görmeyen ve binbir türlü baskıya uğrayan Söke'deki bir maden ocağında çalışan emekçileriz. Yıllardır tüm ağır şartlara rağmen ekmeğimizi kazanmak derdindeyiz. Fakat görmekteyiz ki her zaman ki iyi niyetimiz patron tarafından kullanılmaktadır. Çalıştığımız yerde bir önceki şirketten 3 maaş, şu andaki şirketten 2 maaş alacağımızı alamamaktayız. Bu güne kadar bizler iyi niyet ve sabır gösterdikçe patronlar üzerimizdeki baskıyı daha da artırmaya başladılar. Bu güne kadar maaşların ödeme tarihi konusunda biz maden işçilerini oyaladılar. Defalarca şikayetimizi dile getirip iyi niyetimizi göstersek de sabrımız taştı ve üretimi durdurduk. Bizler maden işçileri olarak alın terimizin hakkını istiyoruz. Biliyoruz ki yalnız değiliz, tüm maden işçileri bizlerle beraber ve bizi destekliyor. Maden yönetimine ve kamuoyuna sesleniyoruz, hakkımızı alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Ya hakkımızı alırız ya da sonuna kadar mücadeleye devam ederiz. Temel taleplerimiz ise; verilmeyen ücretlerimizin ödenmesini istiyoruz. Maaş günlerimizin bir tarihte olmasını istiyoruz. Bu eylemden dolayı hiçbir arkadaşımıza keyfi baskı yapılmamalıdır" dedi.

Maden işçileri daha sonra sessiz şekilde dağıldılar.

Sökeli Madenciler Evlerine Ekmek Götüremediklerini İddia Etti

Sökeli Madenciler Evlerine Ekmek Götüremediklerini İddia Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim