• BIST 9693.46
  • Altın 2504.401
  • Dolar 32.5823
  • Euro 34.7935
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Sökeli Kadınlar İzmir Fuarı’dan Göz Doldurdu

Sökeli Kadınlar İzmir Fuarı’dan Göz Doldurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirilen 7. Kadın Festivali kapsamında açılan "Kadın Dayanışması...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirilen 7. Kadın Festivali kapsamında açılan "Kadın Dayanışması Fuarı'nda Söke Belediyesi dev standı ile göz doldurdu.

Söke Belediyesi; fuar alanında, birçok dernek, belediye, halk eğitim merkezi gibi kurumlardan oluşan 500 katılımcının arasında Aydın ilinden katılan tek ilçe Belediyesi oldu.

Söke'de özellikle kadınların üretimlerini aile ekonomilerine katkıya dönüştürebilmeleri için açılan hobi ve meslek edindirme kurları, meyvelerini vermeye başladı. Daha önce ilçe merkezi ve çeşitli etkinliklerde açılan Kadın Emeği pazarları ile tüketici ile buluşan el emeği ürünler, bu kez İzmir Fuarında bölge halkıyla buluştu. Deri aksesuar, yumurta bebek, sepet, otantik takı tasarım, keçe, ahşap boyama gibi birçok dalda açılan kurslarda üretilen eserlerin sergilendiği stantlarda, kursiyerlerin üretimlerinin ekonomiye katkıya dönüşmesi memnuniyet oluşturdu.

"FUARDA YER ALAN AYDIN İLİNİN TEK BELEDİYESİ"

Söke Belediyesi Bedesten Eğitim Merkezi ve Semt Evleri aracılığı ile açılan hobi ve meslek edindirme kurlarının üretimlerinin değerlendirilmesinin yanında, yer alınan "İzmir Kadın Dayanışması Fuarı" Söke'nin tanıtılmasına da büyük katkı sağladı. Stantta "Ege'yi bilen, Söke'yi bilir" sloganıyla, doğal ve kültürel alanların öne çıkarıldığı görseller kullanıldı. Latmos'tan Doğanbey'e, Serçin Yılan Balığı'ndan Priene'ye, Pamuk'tan Avşar Myus Antik Kenti'ne kadar birçok çarpıcı görselin yer aldığı Söke Belediyesi standı İzmir Fuarı'nda büyük ilgi gördü. Söke Belediyesi; fuar alanında, birçok dernek, belediye, halk eğitim merkezi gibi kurumlardan oluşan 500 katılımcının arasında Aydın ilinden katılan tek ilçe Belediyesi oldu.

"FUARLARI ÖNEMSİYORUZ"

Söke'nin isminin, kültürel ve doğal zenginlikleri ile yöresel üretiminin tanıtılacağı fuar organizasyonlarını önemsediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "İzmir'de gerçekleşen fuarda ilçemizin tanıtılmasının yanında kurslarımıza katılan kadınlarımızın emeklerinin değerlendirilmesi, onlara ekonomik katkı sağlaması bizler için çok önemliydi. İlk gün bende ziyaret etme fırsatı buldum. Katılımcı kadın kursiyerlerimizin memnuniyeti bizim mutluluğumuz oldu. İlginin ve beğeninin olduğu Söke Belediyesi standının bu fuarda yer almasında emeği geçen arkadaşlarımı bir kez daha kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

Sökeli Kadınlar İzmir Fuarı’dan Göz Doldurdu

Sökeli Kadınlar İzmir Fuarı’dan Göz Doldurdu

Sökeli Kadınlar İzmir Fuarı’dan Göz Doldurdu

Sökeli Kadınlar İzmir Fuarı’dan Göz Doldurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim