• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Söke’de 20-21 Ve 22 Şubat’ta Etkinlikler Zinciri Yaşanacak

Söke’de 20-21 Ve 22 Şubat’ta Etkinlikler Zinciri Yaşanacak
Tiyatrodan, yürüyüşe, deve güreşinden, eğitim seminerine etkinlikler zinciri Sökelileri bekliyor.

Tiyatrodan, yürüyüşe, deve güreşinden, eğitim seminerine etkinlikler zinciri Sökelileri bekliyor. Herkese ve her zevke göre gerçekleşecek olan etkinliklere Söke ve bölge halkı davet ediliyor.

Söke Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında, Tiyatro Cezve oyuncuları tarafından sahnelenecek "Kocasını Pişiren Kadın" adlı tiyatro oyunu Sökeli sanatseverle 20 Şubat Cumartesi günü buluşacak. Debbie Isıtt tarafından yazılan A. Yasemin Erbulun tarafından çevirisi yapılan oyunun genel sanat yönetmenliğini Rıza Gedikoğlu üstleniyor. Burcu Akça, Gökhan Güler ve Esra Metin'in oyuncu olarak yer aldığı "Kocasını Pişiren Kadın" ücretsiz olarak Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gösterime sunulacak.

Söke Belediyesi Doğa Yürüyüş Grubu'nun "Mahalleden Mahalleye Yürüyoruz, Doğa ve Kültürümüzü Tanıyoruz" sloganıyla sürdürdüğü yürüyüşlerin 18.'si 21 Şubat Pazar günü gerçekleşecek. Yürüyüşçüler hafta sonunda Eski Doğanbey Köyü (Domatia), Mykale Dağı'ndan Karina'yı, Antik Thebai Kenti'ni, Şaraphane Deresi'ni, Konyalı Kilisesi ve Şarlak'ı keşfe davet ediliyor. Söke Belediyesi'nin ücretsiz kültür ve spor etkinliği için katılımcılar pazar sabahı saat 08.00'de Hükümet Meydanı'nda buluşacak. Yürüyüşe Cevdet Üzüm rehberlik yapacak.

"KADINA KARŞI ŞİDDETE PROTESTO"

Söke'de kadınlar "1 Billion Rising" etkinliği ile kadına karşı şiddeti protesto edecek. Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde, Aydın-Kuşadası ve Didim STK'ları ve Roman Dernekleri katkıları ve Söke Belediyesi'nin desteği ile gerçekleşecek etkinlik 21 Şubat Pazar günü saat 13.00'de Cumhuriyet Meydanında gerçekleşecek. Etkinliğe CHP'nin Sökeli Milletvekili Özcan Purçu'nun da katılması bekleniyor.

DEVE GÜREŞİ

3. Söke Beyaz Altın Büyük Deve Güreşi Festivali 21 Şubat Pazar günü yapılacak. 130 civarında Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgelerinden ünlü develerin katılacağı deve güreşi festivalinin renkli geçmesi bekleniyor. Söke-Milas Karayolu Üzeri TÜV araç muayene istasyonu yanındaki alanda yapılacak deve güreşine kadın ve çocuklar ücretsiz olarak girebilecek. Söke Deve güreşi Söke Belediyesi'nin katkılarıyla Söke Devecilik Kültür ve Deve Güreşlerini Sevenler Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından düzenleniyor. 3. Söke Beyaz Altın Büyük Deve Güreşi Festivali, yılın en iddialı deve güreşi olarak gösteriliyor.

Çiftler evlilik öncesi eğitilecek. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Söke Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek. "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" 22 Şubat Pazartesi saat 14.00'de Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda yapılacak. Eğitim Semineri Evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, hukuk, evlilik ve sağlık konularını kapsayacak. Sürekli hale gelecek eğitim seminerinin ilkinde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden Çocuk gelişim uzmanı Sevim yetkin konuşmacı olarak yer alacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim