• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Söke’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Törenleri

Söke’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Törenleri
Söke'de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümünde şehitler törenlerle anıldı.

Söke'de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümünde şehitler törenlerle anıldı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Törene ilçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erol Akman, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, askeri erkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği çelenkleri Atatürk anıtına sunuldu.

İlk konuşmayı Söke Garnizon Komutanlığından Piyade Teğmen Faruk Şengül yaptı. "Bize emanet edilen vatana sahip çıkmazken önemli görevimizdir" diyen Faruk Şengül konuşmasında; "Bu millet şehit olmayı her zaman onur ve gurur olarak görmüştür. Türk milleti tarihi boyunca çok evladını şehit vermiştir. Tüm zaferler şehitlerimizin eseridir" ifadelerine yer verdi.

Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ulvi Atmaca ise terörle mücadelede verilen şehitlere dikkat çektiği konuşmasında; "Ülkemi bölmek, parçalamak isteyen, milletimin huzuruna göz diken hainler; hangi maskeyi takarsanız yakın, artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan olsanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak, ateşimizle yanacaksınız" dedi.

Konuşmaların ardından törende öğrenciler Zeynep Ağadük ve Zeynep Uğral günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından ilçe protokolü tarafından Söke şehitliği ziyaret edildi. İlçe Müftülüğü tarafından mevlit okutulurken, protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Dualar edildi.

ANMA PROGRAMI BEĞENİ TOPLADI

Bu yılki 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü salon programı Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı. Söke Amerikan Koleji Salonunda gerçekleşen törende açılış konuşmasını okul müdürü Nilgün Girgin yaptı. Günün anlamını belirten konuşmayı tarih öğretmeni Mustafa Yener yaparken, törende okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Çanakkale Geçilmez" adlı tiyatro oyunu, şiirler ve türkülerle oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ DE ZİYARET EDİLDİ

18 Mart Şehitleri Anma günü etkinlikleri çerçevesinde ilçe protokolü tarafından Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği ziyaret edildi. Protokol üyeleri dernek yönetimi, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Söke’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Törenleri

Söke’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Törenleri

Söke’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Törenleri

Söke’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Törenleri

Söke’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Törenleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim