• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Söke’de 10 Adet Yeni Çöp Toplama Aracı Hizmete Girdi

Söke’de 10 Adet Yeni Çöp Toplama Aracı Hizmete Girdi
Söke'de temizlik ve çöp toplama hizmetlerinde yeni bir dönem başlıyor.

Söke'de temizlik ve çöp toplama hizmetlerinde yeni bir dönem başlıyor.

Çöp toplamada kullanılan araç filosu yenilenirken, bu yenilik hareketinden ilçedeki çöp konteynırları da nasibini alacak. 5 adet 15 metreküp kapasiteli, 4 adet 7 metreküp kapasiteli, bir adet de atık toplama aracı olmak üzere toplam 10 yeni araç Söke'de hizmete girdi. Büyük araçlardan birinde yeraltı çöp konteynırlarının toplama işleminde kullanılmak üzere özel vinç sistemi yer alıyor. Verilen bilgiye göre Mart ayı sonuna kadar Bin 500 adet 400, 800 ve 1.000 litrelik yeni çöp konteynırları ile 10 adet yeraltı çöp konteynırları Söke'deki yerlerini alacak.

Söke Belediyesi adına ilçede çöp toplama hizmetini veren Söke Biosun'a ait yeni araç filosu Sökelilere tanıtılıyor. Yeni araçlar Cumhuriyet Meydanı'nda teşhir edilirken, konuyla ilgili olarak basın açıklaması da yapıldı. Araçların tanıtımı ve düzenlenen mini teslim alma töreninde Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Söke Belediyesi Genel Koordinatörü Süleyman Çakmak, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Lütfiye Öner, Biosun Atık Yönetimi Direktörü Muammer Ordukaya, Bisoun Söke Şantiye Şefi Orkun Akıncılar bulundu.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran yeni araç filosu ile deyim yerindeyse Söke'de çöp toplama işine sıfırdan başlanacağını söyledi. Başkan Toyran yaptığı açıklamada; "Mevcut araçların su akıtması ile ilgili şikayetler geliyordu. 5 büyük, 4 küçük birde atık taksi aracımız olmak üzere 10 aracımız ile tabiri yerindeyse çöp toplama işine sıfırdan başlayacağız. Hizmetin daha iyi olacağını düşünüyorum. Amacımız vatandaşımıza en iyi hizmeti verebilmek ve güzel, temiz bir Söke yaratabilmek. Konteynırlarımız ile ilgili de şikayetler almaktaydık. Mart ayı sonuna kadar Bin 500 adet 400, 800 ve 1.000 litrelik değişik ebatlarda yeni konteynırlarımızı da teslim alacağız. Mevcut olan plastik konteynırların birçoğu ne yazık ki sahip çıkamadığımızdan dolayı içine kül atılması nedeniyle yandı. Bu konteynırlarda yenilenecek. Üç ayın sonunda Söke, temizlik ve konteynır anlamında çok daha farklı bir yapıya bürünecek. Biz bu temizliği yapmakla yükümlüyüz. Fakat Söke'yi temiz tutmak ve sahiplenmek de vatandaşlarımızın görevi diye düşünüyorum. Çevre konusunda vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını ve mümkün olduğunca çevreyi korumalarını istiyorum. Önümüzdeki süreçte evlerde eğitim, belirlenen pilot mahallelerde saatli çöp toplama hizmeti de gündeme gelecek. Yakın zamanda tüm mahallelerimizde de konteynır değişimleri gerçekleşecek. Sökemizde temizlik ve çöp toplama hizmetlerinde yeni bir dönem başlıyor, halkımıza ve Sökemize hayırlı olmasını diliyorum. Belediye olarak yenilenen araç parkımızla üzerimize düşen görevin en iyisini yapmak için çalışacağız" dedi.

Biosun Atık Yönetimi Direktörü Muammer Ordukaya; "Yeni araç filomuz Söke'ye hayırlı olsun. Bin 500 konteynır Mart ayı sonuna kadar tamamlanacağı gibi, 10 adet de yer altı konteynırı hizmete girecek. Yer altı konteynırları da Şubat ayı sonuna kadar yerlerini alacak. Bir adet de trasnfer aracı da yakın zamanda Söke'de hizmete girecek" diye konuştu.

Yeni çöp toplama araçlarının birinin direksiyonuna geçen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, araçlar hakkında detaylı bilgi almayı da ihmal etmedi.

Söke’de 10 Adet Yeni Çöp Toplama Aracı Hizmete Girdi

Söke’de 10 Adet Yeni Çöp Toplama Aracı Hizmete Girdi

Söke’de 10 Adet Yeni Çöp Toplama Aracı Hizmete Girdi

Söke’de 10 Adet Yeni Çöp Toplama Aracı Hizmete Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim