• BIST 9720.46
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Sokakta Kalanlara Büyükşehir’den Yardım

Sokakta Kalanlara Büyükşehir’den Yardım
Kocaeli Büyükşehir Beleediyesi, kış şartlarında sokakta kalan vatandaşları Barınma Merkezi'nde ağırlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Beleediyesi, kış şartlarında sokakta kalan vatandaşları Barınma Merkezi'nde ağırlıyor.

Eşinden ayrıldıktan sonra işleri bozulan ve sokakta yaşamaya başlayan 50 yaşındaki Hüseyin Erdemoğlu'na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Büyükşehir Zabıta ekiplerinin nezaretinde yine Büyükşehir Belediyesi'ne ait Barınma Merkezi'ne yerleştirilen Erdemoğlu, yeni yıla ev ortamındaki sıcak bir yuvada girecek.

Sosyal belediyeciliğin getirdiği hizmetleri insan merkezli olarak yürüten Büyükşehir Belediyesi, sokakta kalan vatandaşları kalıcı bir yer bulunana kadar Barınma Merkezi'nde misafir ediyor. Kış soğuklarında sokaklarda yaşamak zorunda kalan Hüseyin Erdemoğlu da, Büyükşehir Belediyesi'ne sığındı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin nezaretinde Barınma Merkezi'ne yerleştirilen Hüseyin Erdemoğlu'nun, 2004 yılında eşinden boşandıktan sonra hayatı değiştiğini dile getirdi. Yaşadığı psikolojik travma ile işlerinin de bozulduğunu söyleyen Erdemoğlu, "Severek evlendik. İlk yıllarda Ankara'da yaşadık. Kuyu kebabı ustasıydım. İşlerim çok iyi idi. Bir çocuğum oldu. Ardından Kastamonu'ya taşındık. Ailem ile sorunlar yaşamaya başladık. Derken içim kan ağlaya ağlaya boşandık. Eşimden ve oğlumdan ayrılmam işlerimin de kötü gitmesine neden oldu. Kötü günler böyle başladı" dedi.

Zamanla sokakta yaşamak zorunda kaldığını ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kendisini aile sıcaklığını tekrar yaşattığını ifade eden Erdemoğlu, "Beni güler yüzle karşıladılar. Bu benim için her şeyden çok değerli. Çünkü bizler bir sıcak tebessüme muhtacız. Sokakta kalan bizler bu sıcaklığı yaşamıyoruz. Allah razı olsun sizlerden" diye konuştu.

Geçimini sağlayabileceği bir iş bulmak istediğini ifade eden Hüseyin Amca, "Kafamı sokabileceğim bir odam olsun yeter. Oğlumu da rahatlıkla görebileceğim imkanlar olursa ben daha ne isteyeyim ki" şeklinde konuştu.

Sokakta Kalanlara Büyükşehir’den Yardım

Sokakta Kalanlara Büyükşehir’den Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim