• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Sokakta Çalışan Çocukların ’Sobe’ Belgeseli Berlin Film Festivali’nde

Sokakta Çalışan Çocukların ’Sobe’ Belgeseli Berlin Film Festivali’nde
Yönetmenliğini Burak Varlık'ın, görüntü yönetmenliğini ise Mehmetcan Arkayın'ın üstlendiği ve Batman'da sokakta çalışan çocukların oynadığı...

Yönetmenliğini Burak Varlık'ın, görüntü yönetmenliğini ise Mehmetcan Arkayın'ın üstlendiği ve Batman'da sokakta çalışan çocukların oynadığı "Sobe" isimli belgesel filmi, 11-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek 66. Berlin Film Festivali'nde sergilenmeye hak kazandı.

'Sobe'nin Belin Festivali'nde açılacak olan Türkiye standında Türk filmleri seçkisinde yer almaya hak kazandığını söyleyen yönetmen Burak Varlık, "Batman Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip ilimizdir. Fakat bununla beraber işsizliğin ve çocuk işçisinin de en fazla olduğu şehirdir. Bu bakımdan bu çocukları sokaklardan kurtarmak için onları sanata yönlendirmemiz gerekiyor. Bu sebeple Araf Tiyatrosu'nun yapmış olduğu bu gönüllü çalışmayı birçok kuruma örnek teşkil etmesi için belgeselleştirmek istedim. Zor şartlar altında bir takım problemlerin üstesinden gelerek filmi bitirebildik. Umarım amacına ulaşmıştır. Bu filmin kahramanları çocuk yaşta sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklarımızdır" dedi.

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR SOBE'DE ROL ALDI

Sobe isimli oyuna ilişkin bilgi veren Araf Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Murad Korkmaz ise, "Sobe isimli oyunumuzda sokakta çalışan çocuklar oynadı. Sokakta peçete satan, ayakkabı boyayan, su satan çocukları, ailelerin izni ile atölyemize aldık. Onlarla 9 ay boyunca atölye çalışması yaptık, tiyatroyla tanıştırdık. 9 aylık çalışmamızın ürünü olan Sobe, Yılmaz Güney Sinema Salonu'nda gösterime sunuldu. Yönetmen Burak Varlık bu oyunu belgeselleştirdi" diye konuştu.

Berlin Film Festivali Türkiye standında izleyicisiyle buluşmayı bekleyen belgeselin konusu ise şöyle:

"Batman'da devlet memuru olan Murad Korkmaz, kurmuş olduğu tiyatroda sokakta çalışan çocuk işçiler ile birlikte bir oyun hazırlar. "SOBE" isimli bu oyun çocukların, sokakta çalışan çocukların yaşantısından izler taşır. 9 aylık bir çalışmanın sonunda sokakta görmezden gelinen çocuk işçiler, tiyatro sahnesinde şehrin insanlarına kendilerini gösterirler."

Sokakta Çalışan Çocukların ’Sobe’ Belgeseli Berlin Film Festivali’nde

Sokakta Çalışan Çocukların ’Sobe’ Belgeseli Berlin Film Festivali’nde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim