• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Sokak Köpeklerine 5 Yıldızlı Hizmet

Sokak Köpeklerine 5 Yıldızlı Hizmet
Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi dondurucu soğuklara karşı da kedi ve köpekleri ısıtıcı sobalarla koruyor.

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi dondurucu soğuklara karşı da kedi ve köpekleri ısıtıcı sobalarla koruyor. 2015 yılında 3 bine yakın ziyaretçi ağırlayan, merkez, sahiplendirme programı ile 654 kedi ve köpeği yeni ailelerine teslim etti.

Ülke genelinde soğuyan havalar herkes kadar elbette ki sokakta yaşayan hayvanları da olumsuz etkiliyor. Zaman zaman eksi seviyelere düşen hava sıcaklığı, Konyaaltı Belediyesi'ni harekete geçirdi. Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi sokak hayvanlarını, elektrikli ısıtıcılarla soğuktan koruyor.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SITICILI ODA

Sokaktan barınağa alınan kedi ve köpekler laboratuar ortamında yapılan bir dizi tahliller sonrasında kısırlaştırılıyor. Sonrasında ise rehabilite programına alınan sokak hayvanları, kendilerine ayrılan özel ısıtıcılı bölümlerde sahiplendirme programı kapsamında beklemeye alınıyor.

Her yıl onlarca sokak hayvanını rehabilite eden ve sahiplendirme programıyla yeni aileler bulan Konyaaltı Belediyesi, bu projeyle 2015 yılında 654 kedi ve köpeğe sıcak yuva sağladı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, öncelikle genç nesillere hayvanları sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

3 BİNE YAKIN KİŞİYİ AĞIRLADIK

Bunun içinde Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezini öğrenci gruplarına açtıklarını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, burada küçük dostlarıyla oyun oynayan çocukların, onları tanıyarak sevmeyi öğrendiklerini bildirdi. Bu kapsamda 2015 yılında 12 okuldan toplan 300 öğrenciyi hayvan barınağında ağırladıklarını ifade eden Başkan Böcek, vatandaşlarla birlikte barınakta ağırladıkları kişi sayısının 3 bine yakın olduğunu söyledi.

Bununla birlikte sahiplendirme programını da son derece önemsediklerini dile getiren Başkan Böcek, 2015 yılında bu program kapsamında 654 kedi ve köpeği yeni ailelerine teslim ettiklerini bildirdi. Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'nde laboratuar ve yeni ameliyathane bölümleri oluşturduklarını ifade eden Muhittin Böcek, geçtiğimiz yıl içinde 573 köpek ve 265 kedi kısırlaştırdıklarını bununla birlikte 6 kırık tedavisi ve bir de göz ameliyatı yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim