• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Sokak Hayvanları İçin ‘İnsanlığımız Buz Tutmasın’ Çalışması

Sokak Hayvanları İçin ‘İnsanlığımız Buz Tutmasın’ Çalışması
Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu tarafından "İnsanlığımız Buz Tutmasın" sloganıyla sokak hayvanlarını korumaya yönelik farkındalık...

Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu tarafından "İnsanlığımız Buz Tutmasın" sloganıyla sokak hayvanlarını korumaya yönelik farkındalık çalışması başlatıldı.

Kış aylarında sokaklarda yaşayan hayvanların aç kalmaması ve hayatta kalması amacıyla başlatılan çalışmayla ilgili açıklama yapan Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, kişisel gelişimi olumlu yönde etkileyen unsurların başında hayvan sevgisinin geldiğini anlattı. Bilgin; "Unutmayalım ki üzerimizde yaşadığımız dünya sadece insanlara ait değil. Fakat hepimiz için ortak bir şey olması gerekiyor, bu da dünyamızı paylaştığımız canlı ve cansız tüm varlıklara karşı duyduğumuz gerçek merhamet ve gerçek barış. Özellikle hayvanlarla kuracağımız sağlıklı bir ilişki, öncelikle kişiye kendisi dışında bir canlıya karşı saygı duymayı öğretecektir. Ayrıca tüm canlıların yaşama hakkına saygıya, yasalarımızda da yer verir ve etik anlayışımızda bunları içselleştirirsek işte o zaman gerçekten şiddeti yadsıyan bireyler olarak yaşama yoluna girmiş olacağız" dedi.

Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu olarak, bu düşünceler ile gerçekleştirdikleri çalışmaların yoğun ilgi gördüğünü ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Kent Konseyi işbirliğinde sokak hayvanları için yapılan dayanıklı kulübelerin farklı semtlere ve parklara yerleştirildiğini ifade eden Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehrimizin her alanda olduğu gibi özellikle sokak hayvanlarına karşı duyarlılık konusunda da örnek şehir olması bizleri çok mutlu ediyor. Bu bağlamda duyarlılık gösteren herkese şükranlarımızı sunuyoruz."

Sokak Hayvanları İçin ‘İnsanlığımız Buz Tutmasın’ Çalışması

Sokak Hayvanları İçin ‘İnsanlığımız Buz Tutmasın’ Çalışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim