• BIST 9530.47
  • Altın 2472.014
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.757
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Sokak göstericilerine ev hapsi, ayaklarına elektronik kelepçe takıldı

Sokak göstericilerine ev hapsi, ayaklarına elektronik kelepçe takıldı
Adana'da sokak gösterileri sırasında polise molotof bombası attıkları ileri sürülerek gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklandı.

Adana'da sokak gösterileri sırasında polise molotof bombası attıkları ileri sürülerek gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklandı. Mahkemenin eylemcilerden ikisine verdiği ev hapsi ile elektronik kelepçe uygulaması dikkat çekti. Bu arada zırhlı polis aracı ile bir kamyonet sürücüsünün kafa kafaya yaptığı inatlaşma kameralara yansıdı.

Olaylar, merkez Yüreğir ilçesi Dede Korkut ve 19 Mayıs mahallelerinde yaşandı. Pazar günü, terör örgütü yandaşları merkez Çukurova caddesini trafiğe kapatıp ateş yaktı. Göstericiler, olayları kontrol altına almak için müdahale eden güvenlik güçlerine de molotof ve el yapımı bomba attı. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği olaylar sırasında bir kamyonetten gösteriye katılan genellikle küçük yaştaki çocuklara molotof bombası verildiği belirlendi. Polis, kamyoneti zırhlı araçla önünü keserek durdurdu, sürücü N.T. ile A.T.'yi gözaltı altına aldı.

Terörle Mücadele ekipleri, Dede Korkut mahallesinde bazı evlere yaptığı baskında M.Ş., F.U., M.Ş., Y.D., M.A. ve M.T.'yi gözaltına aldı. Aramalarda çok sayıda molotof bombası da ele geçirildi. 19 Mayıs mahallesinde O.Ç. elinde molotof bombasıyla yakalandı. Polisin, eylemcilere molotof bombası dağıtan aracı durdurma anı ile baskın anlarına ilişkin görüntüler polis araçlarındaki kameralarca da görüntülendi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinden sonra adli mercilere sevk edilen şüphelilerden eylemcilere molotof bombası verdiği ileri sürülen N.T. ve A.T. cumhuriyet savcılığındaki sorgusunun ardından serbest kaldı. Polise molotof bombası atan M.Ş., F.U., M.Ş., Y.D., M.A. tutuklandı. M.T. ile elinde molotof bombasıyla yakalanan O.Ç.'ye ev hapsi verilip elektronik kelepçe takıldı.

Sokak göstericilerine ev hapsi, ayaklarına elektronik kelepçe takıldı

Sokak göstericilerine ev hapsi, ayaklarına elektronik kelepçe takıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim