• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Sokak Çocukları İçin Örüyorlar

Sokak Çocukları İçin Örüyorlar
Türk Kızılayı ve bir gazetenin birlikte hayata geçirdiği ve Ayvalık Belediyesi'nin de destek verdiği "Gönül Örgüsü: Her İlmek Bir Mutluluk Demek" kampanyasıyla...

Türk Kızılayı ve bir gazetenin birlikte hayata geçirdiği ve Ayvalık Belediyesi'nin de destek verdiği "Gönül Örgüsü: Her İlmek Bir Mutluluk Demek" kampanyasıyla ihtiyaç sahibi çocukların yüreklerinin ısıtılması amaçlanıyor.

"Gönül Örgüsü: Her İlmek Bir Mutluluk Demek" kampanyasına Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden de destek geldi. Ayvalıklı engelli anneleri ve Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelli Okulu öğrencileri örgü örerek "Gönül Örgüsü: Her İlmek Bir Mutluluk Demek" kampanyasına katkıda bulunuyor.

Türk Kızılayı ve Ayvalık Belediyesi tarafından ilçede de başlatılan "Gönül Örgüsü: Her İlmek Bir Mutluluk Demek" kampanyasında veliler ve engelliler tarafından örülen kazak, kaşkol, bere ve eldivenler sokakta yaşayan kimsesiz çocuklara ulaştırılacak.

Tük Kızılayı Ayvalık Şubesi ve Zihinsel Engelliler Derneği Ayvalık Şube Başkanı Hamdi Atay yaptığı açıklamada bu projenin Türkiye çapında yürütüldüğünü belirterek, "Kızılay'ın engelli çocuklarımıza ve diğer çocuklarımıza kış gününde daha sıcak olmalarını sağlamak için başlattığı bir kampanya. Bu örgü kampanyası. Bir örgü firmasıyla beraber yapıyoruz. Bulunduğumuz ilçede belediyenin desteğiyle bu hizmeti yürütmeye çalışıyoruz" dedi.

Ayvalık Belediyesi'nin "Gönül Örgüsü: Her İlmek Bir Mutluluk Demek" kampanyasına yün alarak ve belediyeye ait zihinsel engelli okulu öğrencilerinin örgü örerek destek verdiğini ifade eden Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, "Kızılayımızın Türkiye çapında başlattığı sosyal bir proje bu. Biz de bu projeye belediyemiz zihinsel engelliler okulu olarak katıldık. Burada engelli arkadaşlar ve onların aileleri belediyemiz tarafından temin edilen yünlerle el becerilerini kullanarak çocuklarımızın ihtiyacı olan şapka, kaşkol, çorap gibi ürünler üretiyorlar. Bu ürünleri de kızılay bünyesinde toplayarak sokak çocuklarımıza, daha doğrusu engelli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere teslim edeceğiz" diye konuştu. Kampanyaya birşeyler örerek destek olan Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Okulu Öğrencileri, arkadaşlarına birşeyler örerek onların ısınmalarını sağlayacakları için çok mutlu olduklarını söylediler.

Sokak Çocukları İçin Örüyorlar

Sokak Çocukları İçin Örüyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim