• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Sokağı İşaret Eden HDP’li Vekile Cevap AK Parti’li Bostancı’dan Geldi

Sokağı İşaret Eden HDP’li Vekile Cevap AK Parti’li Bostancı’dan Geldi
2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı yedinci tur görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulunan ve HDP'li milletvekilleri...

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı yedinci tur görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulunan ve HDP'li milletvekilleri ile ilgili fezlekeler üzerinden sokağı işaret eden HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken'e cevap AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı'dan geldi. Bostancı, "Daha bu sabah Mardin Nusaybin'de yaşanan yıkımı gördünüz mü Sayın Baluken, patlayıcı arabayla gidilip orada yaşanan yıkımı, orada yaşanan can kayıplarını? "Siviller" diyorsunuz, oradaki sivilleri gördünüz mü? Sayın Baluken, teröre karşıysanız, "bu ülkede insanlar ölmesin, yıkımlar olmasın" diyorsanız şu terör örgütüne Allah rızası için bir çift laf edin bu millet şenlensin" dedi.

"SOKAKLARDA, MEYDANLARDA DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP ile ilgili sözlerini eleştiren HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, "Fezlekeler üzerinden HDP'yi tehdit eden, HDP'yi korkutacağını sanan bir zihniyete karşı burada, alanlarda, sokaklarda, meydanlarda daha güçlü bir şekilde mücadelemizi devam ettireceğiz" diyerek yine sokağı işaret etti.

Terör operasyonlarının yapıldığı bölgelerden fotoğraf gösteren Baluken, "Şu fotoğraflara bir bakın, Cizre'den çekildi bu fotoğraflar. Bu yıkık, viraneye dönmüş bir kent merkezinin kimler tarafından bu hâle getirildiğini çok iyi biliyorsunuz. Hani, son günlerde bu kürsüye çıkıp günah çıkarmaya çalışıyorsunuz ya, "bölücü terör örgütü yıktı, yaktı" diyorsunuz ya, o bahsettiğiniz örgütün elinde bu manzarayı yaratacak herhangi bir silah olmadığını bütün dünya biliyor. PKK'nin keleşiyle eğer siz bir binanın bu hâle geleceğini söylüyorsanız, çıkın burada bize açıklayın" diye konuştu.

"SARAYA VE AK PARTİ'YE KARŞI OLAN MUHALİF ÇEVRELERE "GEL GEL" YAPILMAK İSTENİYOR"

HDP'li Baluken'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sataşmalarına cevap veren AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, "Temmuz ayından bu yana yaşanan terörist saldırı şöyle bir bağlama yerleştiriliyor, "saray ve AK Parti iktidarı Türkiye'yi savaşa götürüyor." Oysaki olup biten, Türkiye'ye, burada yaşayan insanlara, onların can ve mal emniyetine karşı çok çeşitli nedenlerle girişilen bir terörist saldırıdır. Böyle bir bağlama yerleştirilmesinin kastı, "saray, AK Parti bir tarafta, PKK diğer tarafta." Güya saraya ve AK Parti'ye karşı olan çevrelere, muhalif çevrelere "gel gel" yapılmak isteniyor, bu, bir strateji" dedi.

"TERÖRÜN GİRİŞİMLERİNİ KAPAMA GİRİŞİMİDİR"

2015 yılının Temmuz ayında yaşanan gelişmelerden sonra Türkiye'de insanların birliğine karşı, can ve mal emniyetine karşı bir terörist saldırı gerçekleştiğinin altını çizen Bostancı, "Öteden beri "PKK" diye bir örgüt var, otuz yıldır zaten bu işleri yapıyordu. Sonuçta, 2015'te yeni bir faza, yeni bir moda geçtiler. Elbette devlet de devrimci halk savaşı stratejini uygulamaya koyan bu terör örgütüne karşı mukabele etti, etmek durumunda. Şimdi, terörle mücadele çerçevesinde teröristlerin gerçekleştirdiği yıkımları, cinayetleri, katliamları tutup da devlete ihale etmeye kalkmak, ortalık güllük gülistanlık da devlet durup dururken binaları yıkmış gibi burada takdim etmeye çalışmak yani ya saflıktandır yahut da bir örtmece, bir şemsiye olma, terörün girişimlerini kapama girişimidir. Elbette o teröristler cezalarını görecekler, bu millete karşı meydan okumanın karşılığını görecekler. Daha bu sabah Mardin Nusaybin'de yaşanan yıkımı gördünüz mü Sayın Baluken, oradaki yıkımı gördünüz mü, patlayıcı arabayla gidilip orada yaşanan yıkımı, orada yaşanan can kayıplarını? "Siviller" diyorsunuz, oradaki sivilleri gördünüz mü? Sayın Baluken, teröre karşıysanız, "bu ülkede insanlar ölmesin, yıkımlar olmasın" diyorsanız şu terör örgütüne Allah rızası için bir çift laf edin bu millet şenlensin" diye konuştu.

Sokağı İşaret Eden HDP’li Vekile Cevap AK Parti’li Bostancı’dan Geldi

Sokağı İşaret Eden HDP’li Vekile Cevap AK Parti’li Bostancı’dan Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim