• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Şok iddia 200 IŞİD militanı öldürüldü

Şok iddia 200 IŞİD militanı öldürüldü
Irak'ın Selahaddin ilinin Tuzhurmatu ilçesinde dün akşam güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasında başlayan şiddetli çatışma da 200 IŞİD militanı'nın öldürüldüüğü bildirildi. Çatışmaların devam ediyor.

Irak'ın Selahaddin ilinin Tuzhurmatu ilçesinde dün akşam güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasında başlayan şiddetli çatışmaların devam ettiği bildirildi.  Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, peşmerge, Şii gruplarına ait Asaib Ehil el-Hak örgütü, Abu Fadıl Abbas ve Bedir Tugayları, 500 Türkmen ve 200 PKK'lıdan oluşan büyük bir grup, Tuzhurmatu'nun Yenice nahiyesi ve çevresini elinde bulunduran IŞİD militanlarını kuşatmaya aldı. İlk çatışmalar, Selam ve Albu Hasan köylerinde yaşanırken, köyler kısa sürede IŞİD'in elinden kurtarıldı. Çatışmalar, Tuzhurmatu ilçesinin 10 kilometre güneyindeki Rahmet köyünde devam ediyor.

"200 IŞİD militanı öldürüldü"

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Salahaddin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün başlayan ve bugün devam eden çatışmalarda yaklaşık 200 IŞİD militanının öldürüldüğünü, 98 militanın da yakalandığını söyledi. 8 araç ve yüzlerce silahın ele geçirildiğini aktaran Muhtaroğlu, kısa sürede örgütün elindeki Yenice nahiyesinin de kurtarılacağını ifade etti. Muhtaroğlu, Tuzhurmatulu 500 kişilik silahlı Türkmenin de operasyona destek verdiğini kaydetti.  Dört koldan IŞİD'in kuşatmaya alındığını anlatan Muhtaroğlu, bir grup PKK'lının, Tuzhurmatu yakınındaki El Sıddık Askeri Havalimanı'na yerleştiğini söyledi. Muhtaroğlu, buradaki peşmerge ve PKK'lı grubun IŞİD'e yönelik operasyona başladığını bildirdi. 

Savaş uçakları köprüyü bombaladı

Öte yandan Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının, IŞİD'in, Tuzhurmatu bölgesine silah ve militan sevkıyatını önlemek için Tuzhurmatu-Tikrit arasında bulunan Zegeytun Köprüsü'nü vurduğu belirtildi. Köprünün bombardımandan sonra kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.  

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim