• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Sohayko, Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Sohayko, Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı
Şile çöplük ve maden ocakları mevkisinde yaşamaya çalışan sokak hayvanlarına SOHAYKO sahip çıktı.

Şile çöplük ve maden ocakları mevkisinde yaşamaya çalışan sokak hayvanlarına SOHAYKO sahip çıktı.

SOHAYKO Başkanı E. Yasin Yılmaz yaptığı açıklamada, Şile İSTAÇ ve Maden Ocakları bölgesinde oldukça fazla köpek olduğunu belirterek günlük rutin olarak bölgede besleme yaptıklarını dile getirdi. Sürekli bölgede olduklarını dile getiren Yılmaz, bölgede fazla köpek bulunduğunu, bölgeye çevre belediyelerin her gün köpek bıraktığını belirterek artık besleme yaparken zorlandıklarını ifade etti. Bölgede kardan ve ayaz gecelerden korunmaları için tahta palet ve brandalardan kulübeler yaptıklarını belirten Yılmaz, besleme yaparken yanlarına gelmeyen birçok köpeğin gece bu kulübelere soğuktan korunmak için sığındıklarını gördüklerini ve bunun kendilerine huzur verdiğini belirtti.

Bölgede kısırlaştırılmamış birçok köpek olduğunu dile getiren Yasin Yılmaz, çok sayıda kısır olmayan köpek olduğunu, bunun için belediyelerden destek istediklerini ancak bölgede bu güne kadar kısırlaştırılan sayının bölgedeki köpeklerin ancak 10/1 kadarı olduğunu söyledi. Kısırlaştırma az olduğu için bölgede oldukça fazla yavru köpek olduğunu ve bu yavrularında gerek soğuktan gerek hastalıktan gerekse bakımsızlıktan hayatlarını kaybettiklerini dile getirdi.

TÜM HAYVAN SEVERLERİN SOKAK HAYVANARINA BU SOĞUKLARDA SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUZ

İstanbul merkezli bir dernek olduklarını dile getiren Yasin Yılmaz, havaların soğuk olması ve Türkiye'nin birçok yerinde kar, tipi, fırtına olması nedeni ile hayvan severlerin ve tüm yurttaşların sokak hayvanlarına sahip çıkmalarını istediklerini belirtti. Yılmaz, hayvan severlerden sokak hayvanlarının soğuk ve açlıktan ölmemeleri için yemek artıklarını veya mama koymalarını istedi. Yılmaz, çok ayaz ve karlı gecelerde ise bina giriş kapılarını açık tutmalarını ve evleri olmayan hayvanların bir çoğu binalara sığınmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Kapıların kapalı olması durumunda hayvanların donarak ölmelerine neden olabileceğine değindi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim