• BIST 9548.09
  • Altın 2496.58
  • Dolar 32.4885
  • Euro 34.5446
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Söğütlük, Gerçek Sahibine Devredildi

Söğütlük, Gerçek Sahibine Devredildi
Edirne'nin önemli mesire alanı olan Söğütlük Kent Ormanı, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile imzalan protokolle 29 yıllığına Edirne Belediyesine...

Edirne'nin önemli mesire alanı olan Söğütlük Kent Ormanı, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile imzalan protokolle 29 yıllığına Edirne Belediyesine verildi.

Protokol, Belediye Meclis Salonu'nda İstanbul Bölge Müdürü Zekeriya Mere ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından imzalandı. Kısa sürede çalışmaları tamamlanarak bahara yetiştirilmesi planlanan Söğütlük Kent Ormanı 29 yıl belediyenin kontrolünde olacak. Edirne Belediyesi, imzalan protokolle Söğütlük Kent Ormanı'nın bakımını, onarımını ve işletmesini gerçekleştirecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Söğütlük'ün Edirne'nin ilk mesire yeri olduğunu belirterek, uzun yıllardır taşkınlar nedeniyle atıl kalmış ve insanların kullanamadığı bir yer haline geldiğini söyledi.

Söğütlük'ün bir dönem Orman Bakanlığı tarafından Edirne Valiliği'ne tahsisinin yapıldığını kaydeden Başkan Gürkan, "Edirne Valiliği burasıyla başa çıkamadı. 3'ncü şahıslara devretti olmadı. Geçtiğimiz yıl üst üste 4 kez taşkın yaşamamıza rağmen Söğütlük'te hasar, tahribat meydana geldi. Orman İşletme Müdürlüğümüz orada epey bir düzenleme yaptı. Devrilen ağaçları düzenledi. Orada küçük bir bina var oranın üzerine kocaman bir kavak ağacı düşmüştü. Onun tamiratını onarımını yaptılar. Sayın bakan Edirne'ye geldiğinde bu konuyu konuştuk. "Başkanım siz niye almıyorsunuz?" dedi. Biz de "hayır" dedik. Bugün de imzaları atarak 29 yıllığına Edirne Belediyesi olarak bakımı, korunması, işletilmesi yapılmak üzere devrini alacağız" dedi.

Söğütlük'ü Edirnelilerin nefes alacağı bir kent parkı haline getirmek istediklerinin altını çizen Belediye Başkanı Gürkan, "Alınması gereken çok mesafe var. Kavak ağaçlarının temizlenerek daha nitelikli ağaçlar dikilmesi gerekiyor. Kavak ağacının ekonomik ömrü 12 yıl. Ağaç kesimine başlandığında Edirne'de ağaç katliamı kampanyaları tekrar başlamasın. Her yıl yol kenarındaki ağaçlarımız budanıyor. 25 yıldır tecrübeli arkadaşlarımız bu işi yürütüyor. Kesilen ağaç olmuyor. Sosyal medyadan "Böyle ağaç mı budanır?" yazıyorlar. Nasıl budanır? Ben ağaç budamayı bilmiyorum. Sizin uzmanlık alanınız ne. Burada ölçünün şu olması lazım. Budanan ağaç tekrar yeşeriyorsa budama başarılmıştır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Bölge Müdürü Zekeriya Mere ise "Meriç gibi tarihi bir değerin kenarında bir yerin Edirneliler tarafından kullanılmamasını üzüntüyle izliyordum. Orman Bakanlığımız her şehre bir şehir ormanı projesi geliştirdi. 10 yılda değişik şehirlerde bunu vücuda geçirdi. Edirne için belediye ile harekete geçtik. 250 dönümlük bir arazi. 40 dönümü İzzet Arseven Ormanı. Bu yılı çınar yılı ilan ettik. Ihlamur da ekmeyi planlanıyoruz. Edirne, Türkiye'de ağalandırmada birinci sıralarda geliyor. Köylere ceviz ekilerek özel ağaçlandırma yaptık. Yöredeki insana katkı sağlasın anlamında çalışma yaptık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hazırlanan protokolü Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile İstanbul Bölge Müdürü Zekeriya Mere karşılıklı olarak imzaladı.

Söğütlük, Gerçek Sahibine Devredildi

Söğütlük, Gerçek Sahibine Devredildi

Söğütlük, Gerçek Sahibine Devredildi

Söğütlük, Gerçek Sahibine Devredildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim