• BIST 9530.47
  • Altın 2476.378
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Soğuk Hava Bitki Ve Meyve Çayı Satışlarını Arttırdı

Soğuk Hava Bitki Ve Meyve Çayı Satışlarını Arttırdı
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, kış günleriyle birlikte bitki ve meyve çayı tüketiminde artış olduğunu...

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, kış günleriyle birlikte bitki ve meyve çayı tüketiminde artış olduğunu açıkladı.

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, kış döneminde bitki ve meyve çayı pazarını değerlendirdi. Yurdagül, soğuk kış günlerinin etkisi ve sağlıklı yaşam bilincinin yaygınlaşmasıyla bitki ve meyve çayı tüketiminin arttığını açıkladı. 2010 yılında 560 milyon poşetlik bir büyüklüğe sahip olan pazarın, 2015 yılında 900 milyon poşet büyüklüğüne geldiğini belirten Yurdagül, 2016 yılında hedefin 930 milyon poşet olduğunu söyledi.

Bitki ve meyve çayları pazarının önemli temsilcilerini aynı çatı altında buluşturan MÜMSAD'ın Başkanı Metin Yurdagül, sağlıklı yaşam trendi ve gelişen önleyici tıp kavramı ile birlikte bitki ve meyve çayı tüketiminin arttığını belirterek "Özellikle kış döneminde bitki ve meyve çaylarına olan ilgi artıyor. Bununla birlikte bitki ve meyve çayları insanların yaşam kalitesine katkı sağlayan bir sağlık yatırımı haline geldi. Bu nedenle sağlıklı yaşam bilincinin daha yaygın olduğu Amerika ve Avrupa'da hızla yayılırken, bu rüzgar ülkemizi de etkisi altına aldı. Türkiye'deki bitki çayları pazarının hacmi Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında henüz istenilen seviyede olmasa da tüketimin her geçen yıl büyüdüğünü görüyoruz" dedi.

AÇIKTA SATILAN ÜRÜNLERE DİKKAT

Yurdagül açıklamasında, açıkta satılan çaylara dikkat çekti. Kontrolsüz ve herhangi bir denetimden geçmeden tüketicilere sunulan, açıkta satılan ürünlerin sektördeki en temel problem olduğunu ifade eden Yurdagül, "Halkımızı açıkta satılan bitki ve meyve çaylarının yarattığı sağlık tehlikeleri konusunda uyarıyoruz. Güvenilir firmaların poşetli bitki çayları ise üretimin her aşamasında analiz edilerek hijyeni ve doğallığı bir arada sunmaktadır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim