• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Soğuk duşun 5 faydası

Soğuk duşun 5 faydası
Soğuk suyla duş almak, cildi güzelleştirir, zayıflamanıza yardımcı olur ve bağışıklığınızı güçlendirir.

Aslında soğuk suyla duş almanın bir çok faydası var. Eğer sağlığınız için iyi bir şey yapmak istiyorsanız, işe duşunuzu soğuk almakla başlayabilirsiniz.

İşte soğuk duş almanın insan sağlığına 5 faydası...


Egzersiz ağrılarını tedavi eder

Sporcular ağır idmanlar sonrasında acı ve ağrı çekmemek için vücutlarını buzla ovuyor ve buz banyosu yapıyorlar. Sizin buz banyosu yapmanıza gerek yok, ama egzersizlerden sonra acı ve ağrı çekmemek için soğuk duş alabilirsiniz.


Cildinizi ve saçlarınızı güzelleştirir

Sıcak duş cildinizi kurutur ve gerilmesine sebep olur. Soğuk su ise tam tersi cildinize iyi gelir, özellikle akne ve sivilce problemleri yaşıyorsanız soğuk suyun gözenekleri sıkıştıran etkisinden mutlaka yararlanmalısınız. Sağlıklı ve çekici saçlar için de soğuk sudan faydalanabilirsiniz. Soğuk su, saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar ve saçları parlatır.


Bağışıklık sistemini güçlendirir

Soğuk su bağışıklığınızı güçlendirerek hastalıklara karşı dirençli olmanızı sağlar. Metabolizmayı hızlandıran soğuk su, bağışıklık sisteminin daka iyi çalışmasına yol açar. Kan dolaşımınız da hızlandığından, damar sertleşmesi ve yüksek tansiyondan korunmanızı sağlar.


Bedeniniz canlanır, ruh haliniz düzelir

Sabah sersemliğini yok etmek ve enerjik olmak için, sabahları soğuk duş alabilirsiniz. Özellikle işte ve okulda konsantrasyon sorunu yaşıyorsanız, sabah aldığınız duş derdinize çare olabilir. Soğuk su nedeniyle vücudunuz şok yaşar ve kalp atışlarınız hızlanarak gün boyu enerjik olmanızı sağlar.


Soğuk duş yağlarınızı yakar

Diyet yapanlar ve zayıflamaya çalışanlar için iyi haber! Soğuk su ile duş almak, sporla yakmaya çalıştığımız inatçı yağların enerji olarak yakılmasını sağlıyor. Vücut soğuduğu için kendini ısıtmaya çalışırken, vücudunuz birikmiş yağları kullanmaya başlıyor. Araştırma sonuçlarına göre, bir sene boyunca soğuk duş almak yaklaşık 4 kilo vermenizi sağlayabiliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim