• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Soğuk Coğrafyanın Sıcak Yürekleri

Soğuk Coğrafyanın Sıcak Yürekleri
Çifte Minareler; Buz ve Ateş Etkinliği gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.

Çifte Minareler; Buz ve Ateş Etkinliği gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu'nun hazırladığı ve Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Çifte Minareler; Buz ve Ateş isimli sanat etkinliğinin açılışı yapıldı.

Aziziye Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Erzurumlu sanatseverler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, söz konusu sanat etkinliğiyle iklim üzerine sanatsal bir vurguyu amaçladığını bildirdi. Kavukçu: "Bu çalışmada iklim üzerine vurgu yapmayı amaçladık. İklim koşullarının mevsimsel şartların getirilerini kullanarak buz kristallerinden oluşan bir biçimlendirmeye gittik. Mevsim üzerinde yaptığım çalışmalar burada bir başka boyuta geldi ve bir başka etkiye ulaştı. Kısacası Çifte Minareli Medrese ile halkın ilgisini buraya çekmek istedim. Bu güzel birliktelik inşallah daha iyi daha büyük boyutta projeler getirecektir" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak: "Şehirleri tanıtan, şehirleri anlatan çok değişik faktörler vardır. Bugün üniversite ve şehir işbirliğinin en güzel örneklerini burada yaşıyoruz. Erzurum denince akla kış, kış sporları ve eğitim kurumları gelmektedir. Eğitim kurumu olarak baktığımızda dünyada ilk kurulan üniversitelerden birisi, şehrimizde hayat bulan ve 6 fakülteli olarak gördüğümüz Çifte Minareler Medrese'dir. Bugün de baktığımızda Erzurum gerçekten bir kış sporları, bir eğitim merkezi ve bunlarında ötesinde tarihi derinliği olan bir şehirdir. Bunun en güzel örneğini de Çifte Minareli Medrese'mizin böyle buzlara bürünmüş haliyle bizi seyretmesi ve bizim de onu seyretmemizdir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve Prof.Dr.Mehmet Kavukçu olmak üzere üniversitemizden ve belediyemizden emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı konuşmada, Erzurum'daki doğal güzellikler ve tarihi varlıkların eşsiz birer sanat eseri olduğunu ifade etti. Başkan Sekmen; "Şehirlerin özellikleri vardır, Allah'ın vermiş olduğu doğal güzellikleri de vardır. Biz de bu doğal güzellikleri yansıtarak, Erzurum'daki bu değişim ve dönüşümü gerek ülkemize gerekse de dünyaya tanıtmanın gayreti içerisindeyiz" dedi. Kurumlarla işbirliğinin önemine vurgu yapan Sekmen, şunları kaydetti: "Erzurum geçmişte olduğu gibi günümüzde de bir eğitim şehridir. Erzurum'un geçmiş dönemine baktığımızda 32 medreseden bahsedilir, yani 32 üniversite. Üniversiteler kuran Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir eğitim kurumuna sahibiz. Üniversitemiz; yarım asrı aşkın bir süredir birçok alanda hizmet vermektedir. Üniversitemizin önemli fakültelerinden biri olan Güzel Sanatlar Fakültesi, ülkemize seçkin sanatçı yetiştirmektedir. İşte tarihi eserimiz olan Çifte Minareli Medrese'nin burada temsili olarak buzla gösterimini yapıyoruz. Yine Üniversitemizle beraber ortak yaptığımız, "Çılgın Proje" diye adlandırdığımız müzeler topluluğunun bulunduğu bir şaheseri de hayata geçirmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Dekan Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, daha sonra buzdan yapılan atkı ve bereleri Başkan Sekmen ve Rektör Koçak'a takdim etti.

Konuşmaların ardından sanatta farkındalık oluşturmak amacıyla, üzeri buz kaplı çelikten yapılan Çifte Minarelerin üzerinde ateş gösterisi gerçekleştirildi.

Soğuk Coğrafyanın Sıcak Yürekleri

Soğuk Coğrafyanın Sıcak Yürekleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim