• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Soğanda’dan DBP’lilere Tepki

Soğanda’dan DBP’lilere Tepki
AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, partisinin meclis üyelerinin şubat ayı meclis toplantısında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyelerinin...

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, partisinin meclis üyelerinin şubat ayı meclis toplantısında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyelerinin bir kez daha hakaretlerine maruz kaldığını ifade etti.

Defalarca tekrarlanan olayı bir kez daha kınadıklarını belirten Başkan Soğanda, partisinin meclis üyelerinin her fırsatta sözlü saldırılara ve hakaretlere maruz kaldığını belirtti. Soğanda, "En son olarak da İpekyolu Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısının 3. oturumunda gündeme gelen kız yurdu proje sunumu sırasında, yurt projesinde eksik görülen mescidi AK Parti meclis üyelerimiz dile getirmek istemiş, fakat DBP'li meclis üyeleri tarafından anında sözlü saldırıya maruz bırakılmıştır. Meclis üyelerimize "Ne yapacaksınız, cemaatle namaz mı kılacaksınız? Sahtekar dinciler" diyerek hakaretlerde bulunmaktan çekinmeyenlere şunu belirtmek istiyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da halkın değerlerinin ve inancının yanında olacağımızı, inancımıza laf edenlerin de karşısında olacağımızı herkes bilmelidir. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin halkın inancıyla kimse dalga geçemez" ifadelerini kullandı.

Başka bir gündem maddesinde ise DBP'lilerin gündem dışı konuşarak Cizre'deki olaylara değindiklerini de belirten Başkan Soğanda, "Hükümetimizi ve devletimizi kastederek, "Muhatap yok ki yüzlerine tükürelim. Gerçi bunların yüzüne de tükürsen çok şükür yağmur yağıyor" diyerek yine ortamı germeye çalışmışlardır. Belediyeler Kanunu gereğince meclis toplantıları siyasi konuların işleneceği yer değildir. Bunlar bizlerin sabrını zorlamaya devam ediyorlar. Kimse seçilmiş belediye meclis üyelerimize hakaret edemez. Biz de meclis üyelerimize sahip çıkarak gerekirse adli yola başvuracağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim