• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Soğanda: ‘‘28 Şubat, Demokrasi Tarihine Kara Bir Lekedir’’

Soğanda: ‘‘28 Şubat, Demokrasi Tarihine Kara Bir Lekedir’’
AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, 28 Şubat postmodern darbesinin 19. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, 28 Şubat postmodern darbesinin 19. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Başkan Soğanda, yayımladığı mesajında, "28 Şubat 1997 tarihinin en büyük mağdurlarından biri olarak, demokrasimizin rafa kaldırıldığı, katledildiği bir dönem, ülke tarihimizde kara bir leke olarak hafızalarda yer almıştır. Bu müdahale sadece siyaseti, seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza, memurlara, iş dünyasına, öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacaktır. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat, çok şükür ki on yıl içinde çürümüştür. Darbe ile kısa bir süreliğine başarılı olduklarını zannedenler bugün aslında kendileri gerici ve irticaidir ve kaybettiklerini anlamışlardır. Milleti, ülkeyi ve manevi değerlerimizi hedef alan her oluşum ve herkes, kaybetmeye mahkûmdur. Çünkü halka dayanmayan, milletten ve onun değerlerinden beslenmeyen hiçbir yapı varlığını sürdüremez. Derin devlet eliyle manevi değerlerimizi ülkemizde en büyük tehdit olarak göstermek için, akla hayale sığmayan yollara başvurulan 28 Şubat süreci, yapılan provokasyonlar, fişlemeler, ikna odaları, üniversitelerde ve imam hatip okullarına negatif ayrımcılıklar, başörtü sıkıntıları, katsayı zulmü, kesintisiz eğitim adı altında imam hatiplerin ortaokullarının kapatılması bugün AK Parti'nin elde ettiği başarılar ile tamamen tarihe gömülmüştür" dedi.

Bu başarıların halkın darbecilere ve destekçilerine verdiği en büyük cevap olduğunu ifade eden Soğanda, "Allah bir daha bu ülkeye 28 Şubat'ın karanlık günlerinin bir benzerini daha görmeyi nasip etmesin. Bu vesileyle 28 Şubat'ın tüm mağdurlarını da anmak istiyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyor, hayatta kalanlara da uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim