• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Sofuoğlu’ndan Yeni Anayasa Vurgusu:

Sofuoğlu’ndan Yeni Anayasa Vurgusu:
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Anayasadan başlayarak, tüm mevzuat insan onuru merkezli, demokratik...

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Anayasadan başlayarak, tüm mevzuat insan onuru merkezli, demokratik ilkeleri önceleyen bir anlayışla yeniden düzenlenmeli, Türkiye darbe anayasasıyla yönetilme ve darbeci zihniyetin sinsi hükümlerinin yer aldığı mevzuatla yol alma ayıbından bir an evvel kurtarılmalıdır." dedi.

Yargı erkinin, hukuk sistemi ve mevzuatın 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbelerinin izlerini ve darbecilerin zihniyetini taşıdığını vurgulayan Sofuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle 12 Eylül cunta anayasası halen yürürlükte ve bu anayasa doğrultusunda çıkarılan yasa, tüzük, yönetmelik, genelge ve protokollerin azımsanmayacak bölümü geçerliliğini korumaktadır. 64. Hükûmetin Acil Eylem Planı'nda yer verdiği antidemokratik süreçlerin ürünü olan mevzuatın ayıklanması vaadini önemsiyoruz. Anayasadan başlayarak, tüm mevzuat insan onuru merkezli, demokratik ilkeleri önceleyen bir anlayışla yeniden düzenlenmeli, Türkiye darbe anayasasıyla yönetilme ve darbeci zihniyetin sinsi hükümlerinin yer aldığı mevzuatla yol alma ayıbından bir an evvel kurtarılmalıdır. Yeni Türkiye yolculuğu, darbe anayasasının ve analık yaptığı mevzuatın hayatımızdan bütünüyle çıkmasıyla hız kazanabilir."

YENİ ANAYASA İÇİN "UZMANLAR KURULU" OLUŞTURACAĞIZ

AK Parti, CHP ve MHP'nin uzlaşmasını önemsediklerini dile getiren Sofuoğlu, "Yeni anayasa için "uzmanlar kurulu" oluşturacağız. Memur-Sen olarak, milletimizin yeni anayasa talebinin arkasında duracağız. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun başlattığı diyalog zincirini ve yeni anayasa merkezli uzlaşma turlarını önemsiyoruz. Bu görüşmeler sonunda, AK Parti, CHP ve MHP liderlerinin uzlaşma ile yeni anayasanın yapımı, TBMM İç Tüzüğü'nün değiştirilmesi ve Avrupa Birliği uyum yasalarının çıkarılması noktasında ittifak etmiş olmalarını ülkemizde yaşanan siyasal gerginliğin sona ermesi açısından olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Tecrübesi ve deneyimi itibarıyla TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman'ın süreci kararlılıkla yöneteceğine, uzlaşma odaklı zemin ve zaman yönetimiyle yeni anayasa çalışmalarına büyük katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır. Memur-Sen olarak, vesayet sisteminin ifşa ve imhasında öncülük ettik. Darbe hukukunun sistemden ayıklanmasında ve yeni anayasa konusunda çalışmalarımızla katkı sağladık. Yeni dönemde yeni anayasa konusundaki çalışmalarımızı artıracağız. Bu noktada, kendi içimizdeki çalışmaların yanında ortak zeminde bize düşen bir görev olursa yerine getirmekten, sorumluluk almaktan dün olduğu gibi, bugün de, yarın da kaçınmayacağız. Bu çerçevede, akademisyen, danışman ve sivil toplum öncülerinden oluşan bir uzmanlar kurulu oluşturacağız. Bu kurulumuzun yapacağı çalışmalar ışığında, yeni anayasayla ilgili beklentilerimizi, talep ve tekliflerimizi kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim