• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Sofuoğlu: “Yetimi Güldüremeyen Ümmetin Ağlayışı Bitmez”

Sofuoğlu: “Yetimi Güldüremeyen Ümmetin Ağlayışı Bitmez”
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, mazlum, yetim ve öksüzlerin gözyaşlarını silme, acılarına...

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, mazlum, yetim ve öksüzlerin gözyaşlarını silme, acılarına ortak olma, acılarını dindirme sorumluluğuyla hareket ettiklerini dile getirerek, "Yetimlere sahip çıkmak insani bir mesele olduğu gibi, aynı zamanda imanî ve İslami bir konudur." dedi.

Eğitim-Bir-Sen'in de desteklediği İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin Manisa'da uygulanması çerçevesinde 17 ilçe koordinatörü ile toplantı yapıldı.

Manisa Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, İHH Manisa Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş,Manisa İl Müftülüğü Temsilcisi Ahmet Mutlu ve ilçe proje koordinatörleri katıldı.

Toplantıda konuşan Mehmet Emin Sofuoğlu, yetime sahip çıkmanın insan olmanın ve Müslüman olmanın bir gereği olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, bu konuda insanlığın yüzünü ağartacak girişimlerde bulunmuştur, bulunmaktadır. Yeryüzünün hiçbir köşesinde yaşanan ve yaşatılan sıkıntılara ilgisiz kalamayız. Özellikle ümmetin yetim ve öksüz çocuklarını maddi ve manevi olarak sahiplenmek bizim için inanç, onur ve namus meselesidir. Yetimlere sahip çıkmak, dünya huzuru, ahiret sermayesidir. Kazalara, belalara karşı gelsin diyor, hayat sigortası istiyorsak bir yetimi himaye etmeliyiz. Eğer vicdanlarımız köreldi ve tamahkârlık, sekülerlik ruhumuzu esir aldıysa, kalbimiz katılaştıysa, "Eğer kalbinin yumuşamasını istiyorsan, fakire yedir, yetimin başını okşa" diyen Hadis-i Şerif'in gereğini yapmalıyız. Yetimlerini güldüremeyen ümmetin ağlayışı asla bitmez. Bizler mazlumun ahını değil, duasını almaya talibiz. Bizim medeniyetimiz merhamet medeniyetidir.

Suriye'nin, Filistin'in, Arakan ve Doğu Türkistan'ın, Pakistan'ın, Somali'nin Keşmir'in, Patani'nin ve Afganistan'ın çocukları artık Türkiye'de bir aileleri olduğu bilinci ile hayata daha canlı ve ümitvar tutunuyorlar. Bu çalışmalar, adalet ve merhamet temelli yeni bir dünya kurmak, kan, gözyaşı ve zulüm çağını, merhamet çağına evirmek bakımından çok önemlidir. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bu asil çabanın içinde olmak, bu çabaya katkı vermek bizim için onurdur. Yavrularımızın sesleri daha da gür çıksın diye Milli Eğitim Bakanlığımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız, İHH ve Eğitim-Bir-Sen olarak üç yıldır tüm okul ve Kur'an kurslarımızda "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesini uyguluyoruz. Geçen eğitim döneminde 750 bini aşkın öğrencimiz yetim kardeşlerine "sizinleyiz" dediler ve 20 bine yaklaşan yetimi himaye ettiler ve himaye etmeye de devam ediyorlar. Bu alanda yardım ve desteklerimiz artarak devam edecek." dedi.

Sofuoğlu: “Yetimi Güldüremeyen Ümmetin Ağlayışı Bitmez”

Sofuoğlu: “Yetimi Güldüremeyen Ümmetin Ağlayışı Bitmez”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim