• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Sofuoğlu ilk sınava hazır

Sofuoğlu ilk sınava hazır
Avustralya'nın Melbourne kentindeki Phillip Island pistinde 23 Şubat Pazar günü yapılacak 1. ayak yarışı hazırlıklarını sürdüren Sofuoğlu, açıklamalarda bulundu.

Hafta başında yapılan 4 test yarışını da birincilikle bitiren ve sezona hazır olduğunu gösteren Kenan Sofuoğlu, test yarışlarının çok iyi geçtiğini belirterek, "Dördünde de birinci oldum ama dereceler çok yakın. İlk ayak öncesi her şey yolunda gözüküyor, lastiklerimizdeki sorunları çözdük sayılır. Herkesin sorunu var. Hava şartları iyi giderse yarın son testlerimi yapacağım. Şimdilik bir aksilik yok, her şey yolunda" diye konuştu.

Hindistan'dan Mahi Racing Team adına yarışan Sofuoğlu, ekibiyle yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Yağışlı havanın fazla problem olmayacağını belirten milli motosikletçi, şöyle devam etti:
"Bu yıl hava biraz daha soğuk. Bizim için avantajlı bir durum. Ne olursa olsun sonuçta hava koşulları herkes için aynı. Sorun olursa bunu herkes yaşayacak. Derecelerimiz iyi gözüküyor, bir aksilik olmazsa şu anda en iddialı takımlardan biriyiz. Avustralya'dan şampiyonlukla dönmek istiyorum."

"İlk yarışı kazanmak istiyorum"

Geçen yıl sezona Avustralya yarışını kazanarak başlayan Sofuoğlu, bu yıl da ilk yarışı kazanmak istediğini söyledi.

İlk yarışta birinci gelmenin, sezonun geri kalanı için moral verdiğini anlatan Sofuoğlu, "Sezon çok uzun. Neyin ne olacağını sezon içinde göreceğiz. İnşallah bu sene de açılış yarışını kazanırız ve devamı gelir. Geçen sene ilk yarışı kazandım ama sonra çok sıkıntı ve şansızlıklar yaşadım. Umarım bu yıl daha iyi bir sezon geçiririz" ifadelerini kullandı.

Phillip Island pistinde cuma ve cumartesi yapılacak test ve sıralama turlarının ardından sezonun ilk yarışı 23 Şubat Pazar günü yerel saat ile 13.10'da (TSİ 24 Şubat Pazartesi 04.10) start alacak.
FIM Dünya Supersport Şampiyonası'nda 9. sezonuna giren Sofuoğlu'nun, 2007, 2010 ve 2012 yıllarında olmak üzere 3 şampiyonluğu bulunuyor.

Şampiyona takvimi ise şöyle:

23 Şubat: Avustralya-Phillip Island
13 Nisan: İspanya-Aragon
27 Nisan: Hollanda-Assen
11 Mayıs: İtalya-Imola
25 Mayıs: İngiltere-Donington Park
8 Haziran: Malezya-Sepang
22 Haziran: İtalya-Misano
6 Temmuz: Portekiz-Algarve
7 Eylül: İspanya-Jerez
21 Eylül: Rusya-Moskova
5 Ekim: Fransa-Magny Cours
19 Ekim: Güney Afrika-Phakisa Freeway
2 Kasım: (Henüz netleşmedi)

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim