• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Şoförlerden katlı otopark tepkisi

Şoförlerden katlı otopark tepkisi
Zonguldak'ın Ereğli ilçe belediyesi tarafından Kent Meydanı yapılması amacıyla ilçede kurulu bulunan ve köy minibüsleri ile hususi araçların kullandığı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçe belediyesi tarafından Kent Meydanı yapılması amacıyla ilçede kurulu bulunan ve köy minibüsleri ile hususi araçların kullandığı katlı otoparkın yıkımına ilişkin karar, otoparkı kullanan şoför esnafının tepkisine yol açtı.

Ereğli AK Parti belediyesi tarafından Kent Meydanı yapılması amacıyla ilçede kurulu bulunan ve köy minibüsleri ile hususi araçların kullandığı katlı otoparkın yıkımının Şoförler Odası tarafından yargıya taşınmasının ardından, otoparkı kullanan şoför esnafı tepkilerini dile getirmek için basın açıklaması yaptı. Katlı Otopark önünde toplanan yaklaşık 15 durak başkanı ve çok sayıda şoför esnafı adına basın açıklamayı okuyan Ekip Taşımacılar Kooperatifi Başkanı Ali Aydın, katlı otoparkın yıkılmasını istemediklerini, şayet yıkılacaksa yeni yapılacak kent meydanının altında yapılacak otoparktan kendilerine yer verilmesini istediklerini söyledi.

Aydın, "Bizler 90 köyden yolcu taşımacılığı yapan yaklaşık 500 araç sahibi olarak katlı otoparkı kullanmaktayız ve aynı zamanda sivil araçlar da katlı otoparkı kullanmaktadır. Belediye Meclisi katlı otoparkın mal müdürlüğüne devri ve yıkılması konusunda karar almış. Tabi bu kararlar alınırken bizlere ve bağlı bulunduğumuz Şoförler Odası'na bilgi verilmemiştir. Katlı otoparka bizim esnafımız arabalarını çekmektedir. Aynı zamanda otopark olarak kullanılmaktadır. Belediyemiz bu kararı alırken bizim nerede çalışacağımızı, ne olacağımızı bize belirtmemiştir. Bizler köy minibüsleri olarak mağdur olacağız. Bizler de odamıza giderek bu konuda hakkımızı hukuki yönden araması için başkanımızla görüştük. Bunun üzerine Ereğli İlçe Belediyesi Meclisi tarafından Kent Meydanı yapılması amacıyla ilçede kurulu bulunan ve köy minibüsleri ile hususi araçların kullandığı katlı otoparkın yıkım kararına karşılık olarak Şoförler Odası başkanlığı yürütmeyi durdurma kararı açtı." diye konuştu.

"OTOPARK PARASIYLA YAPILDI"

Ekip Taşımacılar Kooperatifi Başkanı, amaçlarının belediye ile ters düşmek olmadığını ama mağdur duruma düşecekleri için hukuki yollara başvurduklarını ifade etti. Ali Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler katlı otoparkta peron tahsisi için belediyemize ortalama 2 bin 300 lira para vermekteyiz. Her çıkışta da köyün ücret tarifesine göre çıkış parası veriyoruz. Ayrıca bu bina yapılırken, belediyenin kendi parasından değil, otopark parasından yapılmıştır. Burası otopark paraları ile yapıldığı için otoparkın yıkılmaması lazım. Belediye şu anda buradan yaklaşık 300 bin lira kazanmaktadır. Bu yıkıldığı zaman belediye gelirden mahrum kalacak, hem de bizler mağdur olacağız. Yapılacak kent meydanı altında olacak 2 katlı otoparkta köy minibüslerine yer gösterilmemektedir. Katlı otopark yıkıldığı ve şehir merkezi dışına taşındığı takdirde sadece bizler mağdur olmayacağız, köylerden taşıdığımız vatandaşlarımız da bu konuda mağdur olacaktır. Şehir merkezine araç değiştirip yükleriyle beraber aktarmalı geleceğinden külfet altına girecektir ve zamanla şehir merkezinden kopacaktır. Bu durumda şehir esnafı da mağdur olacaktır. Biz kamu yararına yapılan katlı otoparkın yıkılmasını istemiyoruz. Şayet yıkılacaksa yeni yapılacak kent meydanının altında yapılacak olan otoparkta köy minibüslerine de yer verilmesini istiyoruz. Bu konuda kaymakamlığımızdan, belediyemizden, bölge milletvekillerimizden yardım bekliyoruz."

Aydın'ın açıklaması esnasında katlı otoparkta bulunan çok sayıda şoför de basın açıklamasına destek verdi.

UYSAL KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK DEMİŞTİ

Ereğli Şoförler Odası Başkanlığı yıkımın engellenmesi için açılan dava kapsamında yürütmenin durdurulması isteminde bulunmuş, konuyu değerlendiren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal kimsenin mağdur edilmeyeceğini söylemişti.

Şoförlerden katlı otopark tepkisi

Şoförlerden katlı otopark tepkisi

Şoförlerden katlı otopark tepkisi

Şoförlerden katlı otopark tepkisi

Şoförlerden katlı otopark tepkisi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim