• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Şoförler odasından belediyeye 'Yürütmeyi durdurma davası'

Şoförler odasından belediyeye 'Yürütmeyi durdurma davası'
Zonguldak'ın Ereğli ilçe belediyesi meclisi tarafından Kent Meydanı yapılması amacıyla ilçede kurulu bulunan ve köy minibüsleri ile hususi araçların...

Zonguldak'ın Ereğli ilçe belediyesi meclisi tarafından Kent Meydanı yapılması amacıyla ilçede kurulu bulunan ve köy minibüsleri ile hususi araçların kullandığı katlı otoparkın yıkım kararına karşılık olarak Şoförler Odası Başkanlığı yürütmeyi durdurma davası açtı.

Katlı otoparkın yıkım kararının alınmasında kendilerine herhangi bir konuda danışanın olmadığını kaydeden Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, kararla ilgili olarak yürütmeyi durdurma davası açtıklarını söyledi.

90 köyden yaklaşık 500 aracın katlı otoparkı kullandığını ve aynı zamanda sivil araçlarında katlı otoparkı kullandığını kaydeden Küçük, şunları dile getirdi: "Belediye meclisi karar aldı. Katlı otopark ve halk otobüslerinin olduğu yeri Mal Müdürlüğü'ne devri konusunda belediye meclis kararı aldı. Tabi bu kararlar alınırken Şoförler Odası'na hiç danışılmamış. Katlı otoparka bizim esnafımız arabalarını çekmektedir. Aynı zamanda otopark olarak kullanılmaktadır. Bizim üyelerimiz komple mağdur olmaktadır. Belediye başkanı bununla ilgili bir karar almadan önce Şoförler Odası ile birlikte karşılıklı olarak konuşması lazımdı. Karşılıklı olarak bir görüşümüz sorulmadı. Belediye kendi tasarrufu olarak yaptı. Fakat bizim burada 90 köyden gelen 400-500 tane minibüs mağdur duruma düşmüştür. Bize müracaat ettiler. Bizlerde bu esnafımızın mağduriyetini gidermek için bu müracaat karşılığında arazinin mal müdürlüğüne devrinin durdurulması için dava açmış bulunmaktayız."

BELEDİYE BURADAN YAKLAŞIK 300 BİN LİRA PARA KAZANMAKTADIR

Amaçlarının Belediye ile sürtüşmek olmadığını ancak üyelerini de mağdur etmeyeceklerini kaydeden Ereğli Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, "Bu arkadaşlarımız her araç başına katlı otopark da peron tahsisi için 2 bin 300 lira para veriyor. Her çıkışta da köyün çıkışına göre çıkış parası veriyor. Ayrıca bu bina yapılırken, belediyenin kendi parasından değil insanların ev yaparken verdikleri otopark parasından bu katlı otopark yapılmıştır. Belediye kendi parası ile bunu yapsa yıkabilir. Ama otopark parasından yapıldığı için otoparkın yıkılmaması lazım. Belediye şu anda buradan yaklaşık 300 bin lira para kazanmaktadır. Bu yıkıldığı zaman belediye gelirden mahrum kalacak, hem de üyelerimiz mağdur olacak. Biz yapılacak herhangi bir doğru işin karşısında değiliz. Bizim amacımız üyelerimiz mağdur olmasın. Yapılacak olan kent meydanının altına birinci kat hususi, ikinci kat ise ticari arabalar buradan kalksın. Biz belediye ile sürtüşmek için hareket yapmış değiliz. Üyelerimizin menfaatlerini korumak için yürütmeyi durdurma davası açmış bulunmaktayız." diye konuştu.

Şoförler odasından belediyeye 'Yürütmeyi durdurma davası'

Şoförler odasından belediyeye 'Yürütmeyi durdurma davası'

Şoförler odasından belediyeye 'Yürütmeyi durdurma davası'

Şoförler odasından belediyeye 'Yürütmeyi durdurma davası'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim