• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

’Şoför Nebahat’e son yolcuğuna uğurlanıyor

’Şoför Nebahat’e son yolcuğuna uğurlanıyor
Şoför Nebahat karakteri ile tanınan Sezer Sezin için Teşvikiye Cami'nde cenaze töreni düzenleniyor.

Şoför Nebahat karakteri ile tanınan Sezer Sezin için Teşvikiye Cami'nde cenaze töreni düzenleniyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Sezer Sezin'in cenaze namazı Teşvikiye Cami'ne kılınıyor. Şoför Nebahat karakteri ile tanınan ve birçok sinema filminde rol oynayan Sezin'in kızları Ayşegül İlsever ve Sevgi Yegenoğlu namaz öncesi taziyeleri kabul etti. Sinema camiasında tanınan yüzlerin katıldığı namaz sonrası Sezin'in cenazesi Feriköy mezarlığına defnedilecek.

Cenaze namazına katılan ünlülerden Aydemir Akbaş, Sezin'in komşusu olduğunu ifade ederek, "Her dışarı çıktığımda onunla karşılaşırdım. Bana sinemayı sorardı. Geçen gün çıktım baktım camları açık ama tuhaf bir şekilde hepsi açıktı. Sonra eşimi aradım. Camları açık Sezer ablanın dedim. Eyvah dedi git kapıcılara sor dedi. Onlar da bana dedi ki "Abi Sezer Abla'yı kaybettik'. Dünya şekeriydi. Sinemanın kahrını çekmiş insanlardı anlatamam" dedi.

"Onu bize bıraktığı değerler ile anacağız"

Cenazeye katılan oyunculardan Göksel Arsoy ise sevdiği birisini kaybettiğini söyleyerek, "Çok sevdiğim bir insandı bunu gönülden kalpten söylüyorum. Bir kere en büyük özelliği çok pozitif bir insandı hep gülerdi hep sempatikti hep iyiydi. Onunla vakit çok iyi geçiyordu. Son günlerinde onu ziyaret etmek istiyordum ama bir türlü ayarlayamadık kısmet olmadı. Fakat o Şoför Nebahat filmi ile meşhur oldu ve hala bu kadar yıl geçmesine rağmen öyle hatırlanıyor. Onun yerine o rolü hiç kimse onun kadar güzel oynayamadı Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Sanatçı Hülya Koçyiğit ise Türk sinemasının başarılı bir oyuncusu olduğunu belirterek, "Türk sinemasının Türk halkının başı sağ olsun çünkü o Türkiye'de sinemayı başlatan öncü bir kadındı. Sadece çok iyi bir oyuncu değil aynı zamanda bir yapımcı ve girişimciydi. Türk sinemasına çok değerli yönetmenler kazandırdı. Büyük bir dev sanatçıydı aslında kaybettiğimiz. Onu özlemle anacağız. Ben hayatım boyuncu onun yaptığı işleri çok heyecanla izledim. Benim için önder lider oldu. En son ziyaret ettiğimde gözlerinin içi parlıyordu. Onu çok iyi görmüştüm. Ama hayat hepimizin başına gelecek ölüm en büyük gerçeğimiz. Onu bundan böyle bize bıraktığı değerler ile anacağız" şeklinde konuştu.

’Şoför Nebahat’e son yolcuğuna uğurlanıyor

’Şoför Nebahat’e son yolcuğuna uğurlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim