• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Şoför esnafı 16 yıllık evlerinin yıkılmasını engellemek istiyor

Şoför esnafı 16 yıllık evlerinin yıkılmasını engellemek istiyor
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yıkım kararı alınan atlı otoparkı kullanan köy dolmuşları sahipleri, yıkım kararının durdurulması için başlattıkları...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yıkım kararı alınan atlı otoparkı kullanan köy dolmuşları sahipleri, yıkım kararının durdurulması için başlattıkları destek ziyaretleri kapsamında önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık ve Esnaf Kefalet ve kredi kooperatifi başkanı Hikmet Tezel'i ziyaret etti.

İlk olarak eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret eden şoför esnafı, katlı otoparkın yıkılması ile birlikte kendilerinin de kontak kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.

"ORASI SİZİN 16 YILLIK EVİNİZ, O EVİNİZE SİZİN PARANIZLA BEN YAPTIM"

Önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık katlı otoparkın şoför esnafından toplanan paralarla yapıldığını söyledi. Posbıyık, "Otoparkı ben belediyenin parası ile yapmadım. Sizden topladığım paralarla ben orayı yaptım. Orası sizin. Veyahut şehirde otopark parası veren kişilerden topladığımız para belediye bütçesine girmez. Ayrı bir fasılda toplanılır. O parayı sadece otoparklar için harcayabilirsin. Personel maaşı olarak veremezsin, herhangi bir şeye veremezsin. Oralardan gelen paralarla köyden gelen vatandaşlarımız rezil olmasınlar diye tuttuk oraya otopark yaptık. Oraya ufak bir inşaatta yapmadık, oraya kazık çaktık askeri binalar kaymasın diye. Böyle bir sistem yaptık. Köyden gelen insanlarımız, minibüsçülerimiz rahat etsin diye. Oraya minibüsçüler gelirler, akşamleyin köyüne gideceği zamana kadar kalırlar. Ondan sonra köylere servislerini yaparlar. O günlerde benimde Kent Meydanı projem vardı. Nasıldı Kent Meydanı projem? Şu anda Üstün Erçelik gibi otobüs yazıhanelerinin olduğu yerde bir tane belediye binası. Proje belediyede. Bir tane kaymakamlık binası, arada bağlantı olacak şekilde. Vatandaş kaymakamlıktaki işlerini görsün diye arada bağda var. Halk otobüslerinin olduğu yere de dokunmuyorduk biz. Altına iki katlı otopark olan Kent Meydanı. İleride adliye binasını bize verirlerse diye bir kapı bırakıyorduk. Yani adliye ve hükümet konağı binasının olduğu yeri bize verirlerse diye bir kapı bırakıyorduk orada. Şehirdeki otopark sıkıntısı çok fazla olduğu için Kent Meydanı'nın altına iki katlı otopark düşüncemiz vardı. Biz ne katlı otoparka nede halk otobüslerinin bulunduğu yere dokunuyorduk. Siz davanızda haklısınız. Belediye ile uzlaşma içerisine girilebilir. Yeni belediye başkanımızın yeni bir projesi olabilir. Kendisine göre mantıklıdır, doğrudur. Ben onu bilemem. Nasıl yapacaklar? Onun işine pek aklım ermiyor ama. Gelir sizlerden rica eder. Alt tarafa yapacağı katlı otoparkı biraz yüksek tutar. "Minibüsçüleri ben buraya alacağım" der, mantıklı bir şey söyler buna Eyvallah. Uzlaşma yoluyla olmazsa bu işler olmaz. Böyle "Ben yaptım yıktım" demekle bir kısmınızı terminalin oraya, bir kısmınızı Potbaşı'nın oraya. Orayı ben yaptım, şimdide sizden yanayım "Siz haklısınız" diyorum. Aslında ben iki senedir dinlenmeye çekildim ve hiçbir konuda eğri, doğru, yanlışta yapsa demeçte vermiyorum, konuşmuyorum da. Kimsenin aleyhine de bir şey söylemiyorum. Sadece dinliyorum, gözlemliyorum piyasayı." dedi.

ELİMİZDEN EKMEĞİMİZİN ALINMASINI İSTEMİYORUZ

Şoför esnafı daha sonra Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi başkanı Hikmet Tezel ve yönetimini ziyaret etti. Burada açıklamada bulunan Kaptaş Kooperatifi Başkanı ve AK Parti Kdz. Ereğli Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ertürk, "Elimizden ekmeğimizin alınmasını istemiyoruz. Bizler Ereğli'de dışlanmayalım. Sadece bunu savunuyoruz. Belediye bizim belediyemiz. Kent Meydanı yapılmasında karşı değiliz. Yapılsın ama minibüs esnafı mağdur olmasın." diye konuştu.

Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel ise minibüsçülerin haklı mağduriyeti olduğunu belirterek, kendilerinden talep edilenleri belediye başkanına sunacaklarını söyledi.

Şoför esnafı 16 yıllık evlerinin yıkılmasını engellemek istiyor

Şoför esnafı 16 yıllık evlerinin yıkılmasını engellemek istiyor

Şoför esnafı 16 yıllık evlerinin yıkılmasını engellemek istiyor

Şoför esnafı 16 yıllık evlerinin yıkılmasını engellemek istiyor

Şoför esnafı 16 yıllık evlerinin yıkılmasını engellemek istiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim