• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sodes Projeleri İle Yüzler Gülüyor

Sodes Projeleri İle Yüzler Gülüyor
Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Adıyaman Valiliği tarafından koordinasyonu sağlanan SODES'in 2015 yılı projeleri kapsamında bir çok etkinlik...

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Adıyaman Valiliği tarafından koordinasyonu sağlanan SODES'in 2015 yılı projeleri kapsamında bir çok etkinlik düzenlendi.

İstihdam, sosyal içerme ve kültür sanat ve spor alanında desteğini sunan Sosyal Destek Programı (SODES) 2015 projeleri yarıyılını doldurdu. SODES projeleri kapsamında ilk ve orta öğretim öğrencilerinin katıldığı spor turnuvaları, il içi ve il dışı gezi faaliyetleri, piknik faaliyetleri, bayanlara yönelik mesleki eğitim kursları, okul öncesi eğitim faaliyetleri, öğrencilere yönelik seminer, konferans, sinema gösterileri düzenlendi.

Hayata geçirilen projeler hakkında açıklamada bulunan yetkililer şu açıklamayı yaptı:

"Adıyaman merkezinde bayanlara yönelik 2 adet, Samsat İlçesinde 1 adet olmak üzere mesleki eğitim atölyeleri oluşturularak, bayanlarımıza bakır işlemeciliği, seramik ve deri kol çanta yapımı eğitimleri veriliyor.

Projeler kapsamında 2000 öğrencinin katıldığı seminer ve konferanslar düzenlenerek öğrencilerimizin bilinçlendirilmesine katkı sağlandı.

Adıyaman merkezinde okullar arası spor turnuvaları düzenlenerek başarılı okulların takımlarına çeşitli hediye ve ödülleri verildi.

SODES projeleri kapsamında İlimiz merkezinde 170 öğrenci, Besni ilçesinde 80 öğrenci hava, deniz, demir ve karayolu ulaşımlarını kullanarak Ankara, İstanbul, Çanakkale illerini kapsayan gezilere katıldılar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Müftülüğü ve İlçe Kaymakamlıkları projeleri ile gezi faaliyetleri devam ediyor. Merkezde 1.900 öğrenci projeler kapsamında sinema gösterisine katıldı.

SODES Projeleri 2016 yılında da ilimizin geneline hitap etmeye devam edecektir."

Sodes Projeleri İle Yüzler Gülüyor

Sodes Projeleri İle Yüzler Gülüyor

Sodes Projeleri İle Yüzler Gülüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim