• BIST 9516.77
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Soba satışları her geçen yıl düşüyor

Soba satışları her geçen yıl düşüyor
Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesinin ardından Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde doğalgaza karşı direnen soba satışlarında hareketlilik...

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesinin ardından Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde doğalgaza karşı direnen soba satışlarında hareketlilik yaşanmaya başlandı.

Ticarethane sahibi Ahmet Durmaz, soba satışlarında hareketlilik yaşandığını fakat eski yıllara göre işlerde düşüş yaşandığını ifade etti. Doğalgazın yaygınlaşmasının işleri etkilediğini söyleyen Durmaz, "40 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Lüleburgaz'ın bu işlerdeki en eski esnafıyım. İşler eskisi gibi değil. Son 6 yıldır düşüş yaşanıyor. Gün günü aratıyor. Doğalgazın yaygınlaşması işleri etkiledi. Ama doğalgazın verdiği ısı bu sobaların verdiği ısıyı tutmuyor. Isınmak için kullandığımız doğalgazın faturaları fazla geliyor. Evinde soba yakan kişi daha uygun fiyata ve daha fazla ısınıyor" dedi.

"Soba kullanan vatandaşlarımız evlerinde yemeklerini soba üzerinde yapıyor"

Sobanın bir gelenek olduğunu aktaran Durmaz, "Soba bizim geleneklerimizden. Köylerde oturan vatandaşlarımız ve evlerinde doğalgaz olmayan kişiler sobaları tercih ediyorlar. Soba kullanan vatandaşlarımız evlerinde yemeklerini soba üzerinde yapıyor. Yemek, ekmek, börek gibi fırın ürünlerinin hepsini sobada yapılıyor. Bir soba alındığında 10 yıl kullanılabilir" diye aktardı.

"İkinci el soba gaz kaçırabilir"

Fiyatlar hakkında açıklama yapan Durmaz, "Soba fiyatlarımız çok uygun. 130 TL ile 650 TL arasında değişiyor. Her bütçeye uygun sobalarımız mevcut. Ayrıca soba yedek parça ve tamir işlerini de yapıyoruz. Vatandaşlarımız soba alırken kalite ve devamlılığı olan yerleri tercih etsinler. İkinci el soba gaz kaçırabilir. Halkımız bildikleri ve güvendikleri yerlerden alışveriş yapsınlar. Soba temizliği de çok önemli. Zehirlenmelere karşı baca temizliğinin yapılması lazım" şeklinde konuştu.

Soba satışları her geçen yıl düşüyor

Soba satışları her geçen yıl düşüyor

Soba satışları her geçen yıl düşüyor

Soba satışları her geçen yıl düşüyor

Soba satışları her geçen yıl düşüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim