• BIST 9142.4
  • Altın 2321.249
  • Dolar 32.3855
  • Euro 34.8742
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 15 °C

SMS ihbarında bilgiler eksiksiz yazılmalı

SMS ihbarında bilgiler eksiksiz yazılmalı
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden, "155 SMS" ihbar hattına gelen ihbarlarda kısa mesaj içeriğine tüm bilgilerin eksiksiz yazılması gerektiği bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, emniyet teşkilatının vatandaşlara hizmet sunduğu en önemli alanlar arasında "155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezleri" olarak bilinen emniyet haber merkezlerinin bulunduğu belirtildi.

 Emniyet teşkilatının, yurt çapında vatandaşların polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojinin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yenilikleri bünyesine katarak ilerlediği kaydedilen açıklamada, bu yeniliklerden birinin de "155 SMS" hizmeti olduğu aktarıldı."155 SMS" servisinin hayata geçirilmesiyle ilgili en fazla talebin engelli vatandaşlardan geldiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 "155 SMS ihbar servisinin kullanımının engelli ve diğer vatandaşlarımıza sağlayacağı en önemli yararlardan biri, zor bir durumla karşılaştıkları zaman telefondan SMS (kısa mesaj) göndermek suretiyle ihbar veya şikayette bulunabilecek olmalarıdır. SMS hizmeti sayesinde engelli vatandaşlarımız, polisin kendisine bir SMS kadar yakın olduğunu bilerek, güvenlik hizmetini her koşulda almanın ve değerli birey olmanın öz güvenini yaşayacaktır. Emniyet teşkilatı, vatandaşa verdiği önem ile de 'Engelsiz Türkiye Projesi' kapsamında engellerden bir tanesini daha kaldırmış olacaktır."Bu kapsamda acil durum, ihbar veya şikayetlerin cep telefonundan SMS göndermek suretiyle iletilebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü ile işletmeci operatörler arasında altyapı hazırlık ve uygunluk çalışmalarının tamamlandığı aktarılan açıklamada, vatandaşların 155 Polis İmdat Acil

Çağrı kısa numarasını kullanmak suretiyle cep telefonlarından acil durumlarda ihbar veya şikayette bulunabilmesi amacıyla 155 SMS servisinin 1 Şubat'tan itibaren kullanıma açıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, "Vatandaşlarımız, cep telefonlarının SMS kısmına ihbar veya şikayetle ilgili bilgileri yazdıktan sonra 155’e göndermek suretiyle ücretsiz mesaj iletebileceklerdir. İlk etapta SMS ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir.

SMS’ler hangi konumdan gönderilmiş ise o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi'ne iletilecektir" denildi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim