• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

SMMMO’da ‘Sanayi Sicil, Genel Kurul, Kuruluş” Semineri

SMMMO’da ‘Sanayi Sicil, Genel Kurul, Kuruluş” Semineri
Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirleri Odası (SMMMO) tarafından "Anonim, Limitet Şirketleri ve Kooperatifleri ile ilgili Sanayi Sicil, Genel Kurul, Kuruluş...

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirleri Odası (SMMMO) tarafından "Anonim, Limitet Şirketleri ve Kooperatifleri ile ilgili Sanayi Sicil, Genel Kurul, Kuruluş ve Diğer İşlemler" konulu seminer düzenlendi.

Odada düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, meslek yasalarının 13 Haziran 1989 yılında resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Ancak Muhasebe Haftası ve günlerinin 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olduğunu anlatan Şahin, "Nedeni ise dünya genelinde mart ayının ilk günü, yani 1 Mart'ta kutlandığından dolayı bizlerde 1-7 Mart günlerinde çeşitli etkinlerle kutlamaya devam ediyoruz. Bu vesile ile bütün meslektaşlarımın gününü kutlarım. 26 yıl önce kurumsallaşan mesleğimiz, bugünlere kolay gelmedi. Bu meslek yasamızdan önce mücadele eden bütün meslektaşlarımıza şükranlarımı sunarım. Aramızda ayrılanlara da rahmet diliyorum. Birçok badirelerden geçerek geldik bugünlere. Oda kurulmadan önce bu mesleğin nasıl daha iyi bir şekilde icra edilmesi gerektiği noktasında o dönemlerde emek veren arkadaşlarımız bunu çok iyi biliyorlar. Otellerde ve bürolarda bir araya gelerek mesleki örgütlülüğümüzü nasıl elde ederiz çalışmaları yapılmaktaydı. O nedenle bu mesleği seçen arkadaşlarımızın fedakarlığı ve azmi tartışılmaz olduğu bilincinde olunması gerekir. Tabii ki 26 yıl geçmesine rağmen hala sıkıntılarımız ve sorunlarımız vardır. Ancak sıkıntılarımızı aşmanın iki yolu olduğu düşüncesindeyiz. Birincisi mesleki kalitemizi daha da yukarılara çekmemiz lazım. Bunun yolu eğitim ve aramızdaki haksız rekabeti önlemekten geçiyor. İkincisi de bu mesleği daha saygın hale getirmemiz gerekiyor. Bu saygınlık mücadelesinde hem kendi aramızda hem kamuoyuna hem de meslek mücadelesindeki ilişkilerimizde, değerlerimize hepimizin dikkat etmesi gerekiyor. Değerli meslektaşlarım, oda kurulları olarak meslek adına eğitim programlarına önem vererek paydaşlarımız olan bütün kurum ve kuruluşlarla sonuna kadar dayanışma halinde olduk, mesleki saygınlığa ciddi önem verdik. Bundan sonra da bizim bu anlayışımız devam edecek. O nedenle haftamız dolayısıyla bugün yaptığımız etkinliği önemsediğimizi belirterek, mesleğinde 10 yıl yukarısındaki meslektaşlarımıza onur belgesi takdim edeceğiz. Mesleğine ışık tutan, mesleğimizin gelişimi ve ilerlemesi için meslek yaşamı boyunca hizmet veren, disiplin cezası almayan, oda ve mesleğine yapmış olduğu katkılarından dolayı bugüne kadar verdiğiniz katkılar için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki mücadelede de omuz omuza birlikte olmak dileğiyle 10 yılını dolduran arkadaşlarımızı içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından meslekte 10 yılını tamamlayanlara onur belgesinin verilmesinin ardından seminere geçildi. "Anonim, Limitet Şirketleri ve Kooperatifleri ile ilgili Sanayi Sicil, Genel Kurul, Kuruluş ve Diğer İşlemler" konulu seminere konuşmacı olarak Van Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Fatih Engin, Van TSO Ticaret Sicil Müdürü Reşit Aşan ve SMMMO Başkanı İbrahim Şahin bilgiler verdi. Etkinliğe, Van Defterdarı Mehmet Durusoy da katıldı.

SMMMO’da ‘Sanayi Sicil, Genel Kurul, Kuruluş” Semineri

SMMMO’da ‘Sanayi Sicil, Genel Kurul, Kuruluş” Semineri

SMMMO’da ‘Sanayi Sicil, Genel Kurul, Kuruluş” Semineri

SMMMO’da ‘Sanayi Sicil, Genel Kurul, Kuruluş” Semineri

SMMMO’da ‘Sanayi Sicil, Genel Kurul, Kuruluş” Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim