• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Slaven Bilic siftah peşinde!

Slaven Bilic siftah peşinde!
Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbiden notlar.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak sezonun son derbisi öncesi iki takımın mevcut kadrolarında daha önce rekabette gol sevinci yaşayan toplam 8 futbolcu bulunuyor. Galatasaray'da 7, Beşiktaş'ta ise sadece bir futbolcu, daha önce rekabette gol attı.
 
Galatasaray'da Felipe Melo (4), Selçuk İnan (2), Hakan Kadir Balta, Aydın Yılmaz, Umut Bulut, Emre Çolak ve Burak Yılmaz, Beşiktaş'ta ise Tomas Sivok (2), derbide fileleri havalandırdı.

- Bilic "siftah" peşinde

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yarınki Galatasaray maçıyla Türkiye'de ilk derbi galibiyetini yaşamak istiyor.
 
Siyah-beyazlılar, kulüpteki geleceği tartışılan 46 yaşındaki Hırvat teknik direktör yönetiminde 2 sezonda oynadığı 7 derbiden 5'ini kaybetti, 2'sinde berabere kaldı.
 
Beşiktaş, Bilic yönetimindeki derbilerde geçen sezon Galatasaray'a Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki olaylı derbide 3-0 hükmen mağlup olurken, Türk Telekom Arena'da 1-0 yenildi. Fenerbahçe ile de Kadıköy'de 3-3, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-1 berabere kaldı.

Bu sezon ise Fenerbahçe ile Galatasaray'a Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-0 kaybetti, Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 1-0 mağlup oldu.

- Hamzaoğlu 6. kez Beşiktaş'a karşı

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, başında bulunduğu takımla 6. kez Beşiktaş'a rakip olacak.
 
2012-2013 sezonunda Beşiktaş deplasmanında 3-1 yenilen Akhisar Belediyespor, ikinci yarıda sahasında 4-1'lik galibiyet aldı.

Geçtiğimiz sezon oynanan maçlarda ise Manisa'daki karşılaşma 3-3 bitti, İstanbul'da Beşiktaş 3-0 kazandı. Hamzaoğlu yönetimindeki Galatasaray ise sezonun ilk yarısında oynanan derbide Beşiktaş'ı 2-0 yendi.

- Galatasaray'da yeni yönetim derbiyle başlayacak

Galatasaray Kulübü'nde bugün gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısı sonunda seçilecek yeni yönetim, göreve Beşiktaş derbisiyle başlayacak.
 
Sarı-kırmızılı kulüpte başkanlığa Dursun Özbek, Ahmet Özdoğan ve Turgay Kıran aday olurken, bu üçlüden göreve gelecek olan isim, kulüp başkanı seçilmesinin ardından ilk maçına Beşiktaş derbisinde çıkmış olacak.

- Fikret Orman'ın 16. derbisi

Beşiktaş Kulübü'nün 25 Mart 2012 tarihinde yapılan olağanüstü kongresinde ilk kez başkanlığa seçilen Fikret Orman döneminde siyah-beyazlı futbol takımı, Fenerbahçe ve Galatasaray ile 15 derbide karşılaştı.

Rakiplerini sadece 2 kez yenen "Kara Kartallar", 4 kez berabere kaldı, 9 kez de puansız ayrıldı. Toplam 15 gol atıp, 29 gol yedi.
 
Fikret Orman döneminde Galatasaray ile 7 maç yapan siyah-beyazlılar 5 kez yenildi, 2 kez berabere kaldı. Fenerbahçe ile de 8 kez karşılaşan Beşiktaş, 2 galibiyet, 4 yenilgi, 2 beraberlik aldı.

- Mayıs ayındaki derbiler

Galatasaray ile Beşiktaş takımları arasında mayıs ayından yapılan maçlarda, sarı-kırmızılılar, rakibine oranla daha başarılı bir grafik çizdi.
 
İki ekip mayıs ayında daha önce 37 kez karşılaşırken, bunların 15'ini Galatasaray, 11'ini Beşiktaş kazandı, 11 maç da berabere sonuçlandı. Mayısta sarı-kırmızılılar Beşiktaş kalesine 62 gol atarken, siyah-beyazlılar ise 52 gol kaydetti.

- Son 21 maçta sadece 5 kırmızı kart

Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi öncesinde, rekabetteki son 21 lig maçında hakemler sadece 5 kez kırmızı kart kullandı.
 
İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 21 derbide hakemler sadece Beşiktaşlı Delgado, Hilbert ve Veli Kavlak ile Galatasaraylı Melo'ya (2 kez) kırmızı kart gösterdi.
 
Rekabette son 21 maçta hakemler ayrıca iki takım oyuncularına toplam 106 sarı kart gösterdi. Bu süre içindeki maçlarda Beşiktaş'tan 58, Galatasaray'dan ise 48 futbolcu sarı kartla cezalandırıldı.

- Penaltıya dikkat

Beşiktaş-Galatasaray derbilerine son yıllarda penaltılar damgasını vuruyor. İki takım arasında ligde yapılan son 24 maçta hakemler toplam 12 kez penaltı kararı verdi, 8 maçta penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı.
 
Rekabetteki son 24 lig maçında hakemler Galatasaray için 8, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirdi, Galatasaray 2 kez penaltı kaçırdı.

- Hüseyin Göçek 3 yıl sonra derbi yönetecek

Kritik maçı yönetecek FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek, kariyerindeki 4. derbisine 3 yıl sonra çıkacak. Süper Lig'de 2004-2005 sezonundan bu yana görev alan Göçek, kariyerinde daha önce 3 derbi yönetti.

"Üç büyükler" arasındaki son maçına 2011-2012 sezonunda atanan Göçek'in son yönettiği derbide Galatasaray, Beşiktaş'ı 16 Nisan 2012'de BJK İnönü Stadı'nda yapılan Süper Final'de 2-0 yendi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu ile profesyonel sözleşme imzalayan 6 hakem arasında yer alan 39 yaşındaki Göçek, bu sezon Beşiktaş'ın sadece bir maçına atandı.

Hüseyin Göçek'in yönettiği ligin 2. haftasında oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşması 1-1 berabere tamamlandı.
 
Galatasaray ise 2014-2015 sezonunda Göçek'in yönettiği 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip, Medicana Sivasspor'u 3-2, Kasımpaşa'yı sahasında 2-1, deplasmanda da 3-2 mağlup etti.

- Beşiktaş derbi kazanamıyor

Beşiktaş, son yıllarda derbi galibiyetine hasret kaldı. Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte zorlanan Beşiktaş, bu rakipleriyle son 10 sezonda yaptığı 43 lig maçında 8 galibiyet alabildi.
 
Söz konusu dönemdeki derbilerden 25'ini yitiren, 10'unda berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 8 kez derbi galibiyeti izlettirebildi.
 
Beşiktaş, son 43 lig derbisinde rakiplerine 50 gol attı, kalesinde ise 74 gol gördü. Söz konusu dönemde 14 maçta gol yollarında suskun kalan siyah-beyazlılar, sadece 6 müsabakada kalesini gole kapatabildi.
 
"Kara Kartallar", son 10 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 22 lig maçında sadece 3 galibiyet alabildi, 13 kez yenilip, 6 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 21 maçtan ise 5'ini kazandı, 12'sini yitirdi, 4'ünde de eşitliği bozamadı.
 
Beşiktaş, Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptığı son 4 sezondaki 19 derbiden sadece 2'sini kazanabildi.

- Galatasaray derbilerde gülüyor

Derbide Beşiktaş'ı ağırlayacak lider Galatasaray, son dönemde Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye derbilerde üstünlük kurdu.
 
Galatasaray, son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 19'u Süper Lig, 3'ü TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 22 derbiden 12'sini kazandı, 6'sında berabere kaldı, sadece 4'ünü yitirdi.
 
Söz konusu dönemde rakiplerinin filelerini 34 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 22 gol gördü. Son 22 derbinin 18'inde en az bir gol atan sarı-kırmızılı ekip, sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı. Galatasaray, söz konusu dönemde 9 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

- İlk golü atan yenilmiyor

İki takım arasında son dönemde oynanan maçlarda ilk golü atan ekip, müsabakayı kaybetmedi. Geçen sezonun ilk yarısında olaylar sebebiyle yarıda kalan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, iki takım arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 17 maçtan 14'ünde ilk golü atan takım galip geldi, 3'ü berabere sonuçlandı.
 
Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde, geçen sezon yarıda kalan derbi haricinde, son 6 maçın 4'ünde ilk golleri Galatasaraylı Felipe Melo attı.

- Beşiktaş'ı bekleyen tehlike

Beşiktaş, Galatasaray maçını kaybetmesi halinde tarihinde ilk kez bir sezonu derbilerden puan alamayarak kapatacak.
 
Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde bu sezon derbi galibiyeti alamayan Beşiktaş, Galatasaray ile oynayacağı maçta alınacak olası yenilgide, tarihinde bir ilki yaşayacak.

1959'dan bu yana oynanan ligde geride kalan sezonlarda derbilerden puan almayı başaran siyah-beyazlı takım, bu sezon Fenerbahçe veGalatasaray ile oynadığı 3 maçtan da mağlup ayrıldı.
 
Siyah-beyazlı takımın karşı karşıya bulunduğu tehlikeyi Galatasaray 1991-1992 sezonunda yaşadı. Ligde 30 maç sonunda topladığı 60 puanla şampiyon Beşiktaş'ın 16 puan gerisinde 3. sırada kalan sarı-kırmızılı ekip, rakipleriyle yaptığı 4 maçı da yitirdi.

- Beşiktaşlıların büyük özlemi

Beşiktaş, son yıllarda Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı deplasman maçlarında galip gelemiyor. Siyah-beyazlılar ligde rakip sahada Fenerbahçe'yi son 11 maçta da yenemedi, Galatasaray'ı ise geride kalan 11 maçta bir kez mağlup edebildi.
 
Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptığı Süper Lig'deki son 22 maçta 42 gol yedi, 21 gol attı.
 
Galatasaray'la rakip sahadaki son 11 maçta 12 gol atıp, 23 gol yiyen siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'ye karşı ise Kadıköy'deki son 11 derbide 9 gol atıp, 19 gole engel olamadı.
 
Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe ve Galatasaray ile Süper Lig'de oynadığı son 22 maçın sadece birini gol yemeden tamamlayabildi.
 
Rakip sahada Galatasaray ile yaptığı son 11 maçta da en az bir gol yiyen siyah-beyazlılar, Fenerbahçe karşısında ise son 11 maçın birinde kalesini gole kapatabildi. "Kara Kartallar", söz konusu dönemde iki rakibine karşı deplasmandaki 9 maçı ise gol atamadan bitirdi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim