• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Skb’nin Gündemi ‘Şişmanlık’

Skb’nin Gündemi ‘Şişmanlık’
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin (SKB) Balıkesir konferansı başladı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin (SKB) Balıkesir konferansı başladı.

Balıkesir Büyükşehir ile Karesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde Adrina Otel'de yapılan konferansta konuşan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şişmanlık ve buna bağlı hastalıkları önlemeyi hedeflediklerini söyledi. Altepe, Balıkesir buluşmasında hareketli hayat konusunu farklı yaklaşımlarla değerlendirmeye çalışacaklarını söyledi. Günümüz hayat şartlarının insanları daha az hareket eder hale getirdiğini ve milyonlarca kişinin gün boyu oturarak çalıştığını, zamanın büyük kısmını televizyon seyrederek ya da bilgisayar başında geçirdiğini, bunun da başta obezite olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açtığını hatırlatan Altepe, "Şişmanlık günümüzde en büyük sağlık meselesi haline gelmiştir. Bu durum, ayrıca koroner kalp hastalıkları, diyabet gibi birçok kronik hastalığa da zemin hazırlamaktadır. Şişmanlığın önlenmesinde diyetin yanı sıra egzersizin de olması, daha sağlıklı ve etkili sonuç alınmasında şarttır" dedi.

Başkan Altepe, SKB'nin başlıca amacının yerel yönetimlerin gündemine sağlığı yerleştirmek olduğunu ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı ile üniversitelerden, dernek ve belediyelerden davetimizi kabul ederek gelenlerin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz Balıkesir buluşmamızda, özellikle şişmanlık ve bağlı hastalıklara çare bulmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, konferansın açılışındaki konuşmasında, SKB'nin referansıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlıklı Şehirler Ağı'na katılan Bursa, İzmir, Trabzon, Burdur, Yalova, Çankaya, Nilüfer, Gölcük, Tepebaşı ve Balçova belediyelerinin temsilcilerini de kutladı.

Balıkesir'in Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise, bölgede sağlıklı yaşam adına gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Balıkesir'in bir yakası Marmara'da diğer yakası Ege'de olan 22 adalı bir tatil beldesi ve zeytin yatağı olduğunu vurgulayan Uğur, uygulamaya aldıkları hizmetlerle insan sağlığını doğrudan etkilediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak tarladan sofraya kadar bütün ürünleri denetlediklerini, hizmete aldıkları park, oyun ve spor alanları gibi yatırımlarla sağlık değerlerini pozitife çektiklerini kaydeden Uğur, insana hizmet etmenin hazzını yaşadıklarını anlattı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, SKB üyesi belediyelerin temsilcilerini bölgelerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Konuşmasını ilçe olarak sağlıklı hayat anlamında yaptıkları çalışmalarla örneklendiren Yılmaz, Karesi'de zihnen de sağlıklı dönüşüm gerçekleştirmek için gayret sarf ettiklerini bildirdi.

SKB'nin toplantısında birliğin 60 olan üye sayısı da 63'e çıktı. Denizli Merkezefendi ile Afyonkarasihar Dinar ve Sandıklı belediyeleri, SKB belediyelerinin onayıyla yeni üyeler olarak birlik içerisindeki yerini aldı. SKB'nin Balıkesir buluşmasına, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla çarşamba sabahı Bursa'dan yola çıkan Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği üyesi bisikletçiler de destek verdi.

Skb’nin Gündemi ‘Şişmanlık’

Skb’nin Gündemi ‘Şişmanlık’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim