• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Şizofren Hastalarından Alkışlanacak Performans

Şizofren Hastalarından Alkışlanacak Performans
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile hastanenin Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, Türkiye'de bir ilke imza atarak...

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile hastanenin Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, Türkiye'de bir ilke imza atarak şizofren hastalarının oynadığı bir gösteriye imza attı.

Yenimahalle Belediyesi 50'inci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen 18 şizofren hastasının oynadığı "Tıp Bayramı ve Çanakkale için Bir Destan Yazdık" adlı muhteşem müzikli oyunda rol alan hastalar alkış topladı. İlk olarak hastaneyi tanıtan şiirli slayt gösterisiyle başlayan program, hastaların dans gösterisiyle renklendi. Şizofren hastalarının Çanakkale Savaşı'nı anlatan tiyatro gösterisi ise izleyenleri duygulandırdı.

Programda konuşan Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Doğan Ünal, oyuncuları ve emeği geçen herkesi tebrik ederek, "14 Mart Tıp Bayramı ve 18 Mart Çanakkale ekinlikleri aslında birbirinden ruh olarak ayrı etkinlikler ya da olaylar değil. 14 Mart Tıp Bayramı 1827'deki modern tıp eğitiminin başladığı yıl olarak kabul edilse de esasen 1919 yılında İstanbul'un işgali sırasında tıp mensuplarının isyanını ve protestosunu temsil ediyor. 18 Mart'ı zaten anlatmama hiç gerek yok, hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle bu ikisi ruh olarak birbirine çok yakın olaylar. Bizde oluşturduğu ruh ve gönül birliği açısından da bu ikisini bir araya getirip böyle bir etkinlikle anmak istedik. Bizlere destek veren Yenimahalle Belediyesi'ne de teşekkür ediyorum" dedi.

"OYUNCULARIMIZ EĞİTİMLİ DEĞİL SADECE KOCAMAN GÖNÜLLERİ VAR"

Oyuncuların hepsinin eğitimsiz olduğunu da belirten Ünal, "Oyuncularımız profesyonel değil, eğitimli değil, sadece kocaman gönülleri ve medeni cesaretleri var. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Onlar bugün burada bizlere samimiyeti, içtenliği, azmi ve çalışkanlığı da gösterdiler" diye konuştu.

Şizofren Hastalarından Alkışlanacak Performans

Şizofren Hastalarından Alkışlanacak Performans

Şizofren Hastalarından Alkışlanacak Performans

Şizofren Hastalarından Alkışlanacak Performans

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim