• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

"Siz de koşamayanlar için koşun"

"Siz de koşamayanlar için koşun"
"Siz de Koşamayanlar İçin Koşun" sloganıyla dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan Wings for Life World Run için son bir haftaya girildi.

"Siz de Koşamayanlar İçin Koşun" sloganıyla dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan Wings for Life World Run için son bir haftaya girildi.

Yakalama Aracı yola çıkmaya hazırlanırken, yarışmacılar da son hazırlıklarını yapmaya başladı. Omurilik araştırmalarını desteklemek üzere 2016 yılında üçüncü kez koşulacak olan Wings For Life Dünya Koşu'nun Türkiye ayağı 8 Mayıs 2016'da İzmir'de gerçekleşecek. Tüm dünyada 34 farklı lokasyonda startı verilecek Wings for Life Dünya Koşusu'nda yer almak için www.wingsforlifeworldrun.com/tr adresinden 3 Mayıs 2016 Salı gününe kadar kayıtlar devam ediyor.

Dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla koşulan Wings for Life Dünya Koşusu'nun Türkiye ayağı, bu sene İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ford'un katkılarıyla 8 Mayıs Pazar günü İzmir'de gerçekleşecek. Yarışa bir hafta kala tüm çalışmalar devam ediyor. Yakalama Aracı, İzmir sokaklarında dolaşmaya şimdiden başlarken, katılımcılar da son hazırlıklarını yapıyor.

Koşu, üçüncü yılında 34 ülke ve 100 binden fazla koşucu hedefiyle dünyanın en büyük yardım koşularından biri olan Wings For Life Dünya Koşusu'nda kayıtlar 3 Mayıs Salı günü sona erecek. 8 Mayıs'taki koşu için start İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda saat 14.00'de verilecek. 2015 koşusunda 3500 kişinin kayıt olduğu yarışta, bu sene hedef 5000 koşucuyla 34 ülke içindeki en kalabalık koşulardan birini düzenlemek.

Herkesin katılabileceği yarışta tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başlayacak. Wings for Life World Run'ın Türkiye ayağı bugüne kadar İzmir'de yapılan en büyük koşu olma özelliğine de sahip olacak.

Wings for Life World Run farklı formatı da koşucular için ayrı bir deneyim yaşatıyor. Koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlıyor. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor. Her yıl yükselen rekor mesafede de bu seneki yarışın hedefi 80 kilometre barajının üzerine çıkmak. Üst üste dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Lemawork Ketema 2014'te 78 kilometre, 2015'te 79 kilometre koşmuştu. www.wingsforlifeworldrun.com sitesinden kayıt olan koşucular, arkadaşlarını davet ederek oluşturdukları takımın koştuğu toplam mesafe ile takım sıralamasında da yer alabiliyor.

TÜM GELİRLER OMURİLİK ARAŞTIRMALARINA

Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı'nın omurilik araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor.

Omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalar için 2004'te kurulan Wings For Life Vakfı'nın tek amacı omurilik felciyle ilgili araştırmalara kaynak sağlamak. Vakfın topladığı bağışların tamamı, omurilik tedavisi projelerine aktarılıyor. Wings For Life World Run'da ilk iki yılda 7 milyon Euro gelir toplanarak rekor bağışa ulaşıldı. 2016 koşusunun hedefi bu çıtayı daha da yukarı çekmek.

Cihan

"Siz de koşamayanlar için koşun"

"Siz de koşamayanlar için koşun"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim