• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Siyeri Nebi Sınavı Yarın Yapılacak

Siyeri Nebi Sınavı Yarın Yapılacak
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Türkiye genelinde bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasının sınavı...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Türkiye genelinde bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasının sınavı yarın yapılacak.

Sınav 19 Aralık 2015 (yarın) saat 11.00 de tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Yüz binlerce öğrencinin katılacağı bildirilen yarışmaya liseli gençler İlahiyatçı yazar İbrahim Cücük'ün "Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz(sas)" isimli kitabından hazırlanan sorulara cevap vermeye çalışacaklar.

81 umre hediyesi ve binlerce ödülün verileceği yarışmanın Türkiye ilk beşinin hediyeleri şöyle;

Türkiye biricisi 10 altın, Türkiye ikincisi 7 altın, Türkiye üçüncüsü 5 altın, Türkiye dördüncüsü 4 altın, Türkiye beşincisi 3 altın.

Erzurum genelinde de yarışmaya büyük ilgi gösteriliyor. Anadolu ve Fen liselilerin daha büyük ilgi gösterdiği yarışmanın Erzurum ödülleri ise şöyle;

Erzurum birincisi Umre, Erzurum ikincisi laptop, Erzurum üçüncüsü akıllı telefon, Erzurum dördüncüsü tablet, Erzurum beşincisi kitap seti.

Sınav sonuçlarının 31 Aralık 2015 tarihinde Erzurum Kazım Karabekir Spor Salonunda Mekke'nin Fethi için düzenlenecek olan programda açıklanacağını ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz "Bu yarışmanın kaybedeni yok. Bu sınav bir vesiledir. Liseli genç kardeşlerimizin okudukları ve heyecanla hazırlandıkları sınav dolayısıyla Hz. Peygamberin (sas) güzel ahlakını öğrenmiş oldular. Ümit ediyoruz ki bu yönlendirmemiz genç kardeşlerimizin dünya ahiret saadetine vesile olacak. Liseli kardeşlerimize sınavda başarılar diler çalışmamızda bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ederim." dedi.

Sınav giriş belgesini alamayan öğrencilere de bir müjde veren Eşsiz, giriş belgelerinin sınav merkezlerinden temin edilebileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim