• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

'Siyasiler, bürokratlar kötü şartlarımız için adım atmıyor'

'Siyasiler, bürokratlar kötü şartlarımız için adım atmıyor'
Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi.

Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi. AFGAD Başkan Yardımcısı Sami Özçelik, siyasiler ve bürokratların, gazetecilerin içinde bulunduğu kötü durumları düzeltme adına hiçbir adım atmadığını vurguladı.

Atatürk anıtına çelenk konması ile başlanan etkinlik,saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti. AFGAD Başkan Yardımcısı Sami Özçelik, Çalışan Gazeteciler Günü'nü anlatan bir konuşma yaptı. Atatürk'ün sözü ile başlamak istediğini belirten Özçelik, şunları kaydetti: "Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özetle bir milletin saadet hedefi olan müşterek istikamette yürümesini sağlamada basın, başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Gazete ve televizyon kanallarında çalışan binlerce gazetecinin ezici çoğunluğu ne 212'li ne de basın kartı sahibi. Sektörün yeni istihdam alanı olan internet medyası ise 212 bir yana hala herhangi bir yasal zemine bile sahip değil. Öte yandan, maalesef bu yıl 33 tutuklu gazeteciyle 10 Ocak'ı karşılıyoruz. Ne yazık ki dünyada Çin'den sonra en çok tutuklu gazeteci bulunan ülkeyiz."

Cebinde sarı ve sürekli basın kartı taşıma hakkı kazanan binlerce gazetecinin işsiz kaldığını vurgulayan Özçelik, şu ifadeleri kullandı: "Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile siyasiler, bürokratlar günümüzü kutlarken, çok güzel sözler yazıyorlar. Böylesine zor bir mesleği yaparken, her yönden zor şartlar altında fedakârca görev yaptığımızı dile getiriyorlar. Ama bu kötü şartları düzeltmek adına hiçbir adım atmamaktadırlar.

Çalışan gazeteciler olarak; 2008-2013 yılları arasında kaldırılan ve 2013 yılında yeniden geri verilen yıpranma payımızın elimizden alınmasıyla yaşadığımız hak kaybının eklenmesini bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Biz, Çalışan Gazeteciler olarak özellikle yerelde çalışan arkadaşlarımız gerçekten çok zor koşullar altında çalışıyoruz. İlimizde resmi kayıtlı gazete çalışan sayısı 69 olup, serbest çalışan gazeteci sayısı da bu sayıya yakındır. Kamuda çalışıp habercilik yapan gazeteci sayısı da bunların toplamı kadar olduğunu düşünüyoruz."

Program, gazetecilerinin gününü kutlamasının ardından son buldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim